StoryEditor
Splitpametno u ofenzivi

‘Uzmite zastavice i cvijeće u ruke, izađimo ispred Banovine i proslavimo ovaj grandiozan uspjeh: Split je dobio prvu dozvolu za reciklažno dvorište!‘

Piše PSD
20. siječnja 2021. - 09:37
Reciklažno dvorište na KarepovcuJakov Prkić/Cropix

Gradska uprava je slavodobitno objavila kako smo stigli do prve građevinske dozvole za reciklažno dvorište, nakon koje ćemo se prijaviti na EU natječaj za izgradnju. Nakon skoro 4 godine na vlasti. Obucite najbolja odijela, uzmite zastavice i cvijeće u ruke, izađimo ispred Banovine i proslavimo ovaj grandiozan uspjeh. Generacije će pričati o ovome.

Tako su se u stranci Pametno za Split i Dalmaciju narugali Gradu Splitu, koji je jučer izvijestio da je ishođenjem pravomoćne građevinske dozvole reciklažno dvorište Pujanke  steklo preduvjete za prijavu na sufinanciranje nepovratnim europskim sredstvima.

- Da bi dočarali ovaj "uspjeh" evo nekoliko činjenica. Reciklažno dvorište po GUP-u grada Splita može se graditi bilo gdje osim u zelenoj zoni. Znači, na 90 šposto površina. Radi se o oko 1.500 kvadrata betonske ploče na kojoj stoji nekoliko kontejnera za razvrstavanje "nesmrdljivog" otpada. Stoga nije potrebna ni nekakva posebna procedura - stoji u objavi stranke Pametno za Split i Dalmaciju.

Nadalje, pojašnjavaju kako Grad Split po zakonu mora imati sedam reciklažnih dvorišta, od čega jedno imamo na Karepovcu. Kasnije, inspektorat smanjuje broj na šest, uz nekoliko mobilnih. A pravi Grad, koji brine o otpadu bi sam trebao reći: "Mi ćemo imati 10". Nažalost, mi nakon skoro četiri godine još uvijek imamo samo jedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. veljača 2021 05:41