StoryEditor
Split‘KAVOM PROTIV TLAKE‘

Uz besplatnu šalicu omiljenog kofeinskog napitka, Savjet mladih je na neobičan način pristupio izradi novog programa za mlade

Piše PSD
24. studenog 2021. - 18:02

"Kavom protiv tlake" naziv je programa kojega u cilju promocije izrade novog Gradskog programa za mlade "Inicijativa Split, grad za mlade" organizirala je danas na Trgu Gaje Bulata, ispred splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Bila je to prigoda za susret s udrugama i članovima Savjeta za mlade, a besplatno se dijelila kava u čašama s prigodnom naljepnicama s ispisanim porukama mladih.

- Naš pristup izradi novog programa za mlade je nekonvencionalan, drugačiji, a to je zato što se vremena mijenjaju, mladima se mora pristupiti direktno na terenu, na ulicama grada gdje se oni druže i s njima ostvariti direktnu komunikaciju i primiti input od njih što je njima u ovom gradu potrebno –  rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na današnjem događanju.

- Ispijanje kave u Splitu ima svoju tradiciju i dio je identiteta grada, a često od običnog razgovora na kavi nastane super ideja. Zato želimo potaknuti mlade da pričaju i razmišljaju kako mogu doprinijeti boljem položaju u društvu - kazao je Goran Biličić, predsjednik "Info zone", a akciju "Kavom protiv tlake" započeli su, kako je rekao, tri mjeseca nakon pokretanja inicijative "Split grad za mlade" usmjerene na podizanje kvalitete života mladih u Splitu.

U prethodnoj fazi, kazao je, proveli su istraživanje. Dobili preko 1300 odgovora mladih putem on line upitnika, sada rade i fokus grupe nakon čega slijedi istraživanje koje prethodi daljnjem procesu izrade programa za mlade koji je strateški dokument Grada Splita.

Današnji događaj ispred HNK glazbom je podržao radio KLFM, a donacijom i kuhanjem kave splitski specialty coffee shop D-16. Sutra će se kava dijeliti i studentima na kampusu, a u petak ispred studentskog doma na Spinutu, čime će završiti ovaj događaj.

item - id = 1145745
related id = 0 -> 1145725
related id = 1 -> 1145740
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2021 18:03