StoryEditor
SplitAUDIOGUIDE.hr

Ususret Olimpijadi na Zapadnoj obali promovirana digitalna platforma koja slavi Split i njegove olimpijce. Puljak: Ponosni smo što smo najsportskiji grad na svijetu

Piše Merien Ilić
15. srpnja 2021. - 14:13

Ususret Olimpijskim igrama u Japanu, u Splitu je danas predstavljena digitalna platforma s biografijama i sportskim uspjesima splitskih olimpijaca.

Projekt nazvan je AUDIOGUIDE.hr ideja je Gorana Gavrića, direktora tvrtke Tour guide system i njegove ekipe kojoj su pomogli sami olimpijci, a cijelu priču podržala je Turistička zajednica grada Splita.

- Korištenjem mobilne tehnologije, ova jedinstvena platforma omogućit će domaćim i stranim posjetiteljima upoznavanje bogate sportske povijesti Splita na potpuno nov i jednostavan način, jednostavnim skeniranjem QR koda ili unosom željene web adrese.

Kreirana je u skladu s potrebama suvremenog čovjeka i prati trendove inovativnih digitalnih rješenja u turizmu. Dostupna je online i besplatna je za krajnjeg korisnika. Zapravo, AUDIOGUIDE.hr u svega nekoliko klikova postaje osobni kustos, vodič i interpretator bogate materijalne i nematerijalne baštine grada Splita. Već u prvom tonskom zapisu otkrit ćete zašto je Split najsportskiji grad na svitu.

Zato budimo ponos ni na naše olimpijce a ovo je samo malo hvala za ono što su oni napravili za nas - kazao je Gavrić na predstavljanju platforme održane u baru "Sidi bar" na Zapadnoj obali.

image
Goran GavriĆ
Vojko Bašić/Cropix

Njegova firma je mlada firma koja se bavi inovativnim rješenjima u turizmu, implementiranjem inovativne tehnologije na tržište, koja gosta, odnosno korisnika čini još zadovoljnijim. Ova platforma uskoro će dobiti i verziju na Brailleovom pismu.

Josip Reić, hrvatski veslač, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine i predstavnik Splitskog kluba olimpijaca, bio je oduševljen ovom idejom, te se zahvalio u ime svih splitskih olimpijaca na ovom projektu.

image
Josip Reić:
Vojko Bašić/Cropix

- Ovo je velika stvar za sve nas, ali i za sve Hrvate i turiste koji nam dolaze. Sportaši iz  drugih gradova su ljubomorni na našu Zapadnu obalu, sad i na ovaj projekt, te nam stiže puno upita o projektu koji slavi olimpijce, njih 75 sportaša koji su osvojili 94 medalje u 11 sportova. E, to zaista nijedan grad na svijetu nema. Mi smo po ovome prvi u Hrvatskoj i nadam se da će tako biti i u drugim društvenim sferama. Nadam se da ćemo se ponovno u deveti mjesec vidjeti tu i da će biti nova ploča u čast nove olimpijske medalje - rekao je Reić.

Projekt je pozdravio i gradonačelnik Ivica Puljak kazavši kako mu je drago da je Split prvi u ovakvim inovativnim idejama koje će nuditi i drugim gradovima.

image
Ivica Puljak
Vojko Bašić/Cropix

- Split je ponosan grad, grad velike kulture i tradicije. Ponosni smo što smo najsportskiji grad na svijetu. Imamo 11 splitskih olimpijaca za Japan, te se nadam da će ostvariti dobre rezultate i ugraditi njihova imena u zapadnu obalu - rekao je Puljak.

Digitalna platforma učinit će Split još vidljivijim, a sada je pravo vrijeme da se odužimo našim olimpijcima koji su najveći ambasadori našeg splitskog turizma, poručila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita iznijevši podatke o 10 tisuća turista u gradu Splitu uz nade da će brojke još rasti.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 22:53