StoryEditor
Splitdio u izolaciji

Uskoro se u bolnicu na Križinama vraćaju odjeli koji su bili premješteni na Firule: ‘Nadamo se kako će se te stvari nastaviti normalizirati‘

Piše Hina
22. svibnja 2020. - 19:31
IlustracijaTom Dubravec/HANZA MEDIA

Zamjenik ravnatelja splitskoga KBC-a Krešimir Dolić najavio je u petak da se od ponedjeljka u bolnicu na Križinama vraćaju odjeli koji su zbog pandemije koronavirusa bili premješteni na Firule kako bi se bolnica na Križinama osposobila za prijam bolesnika zaraženih koronavirusom.

"Do kraj sljedećeg tjedna s Firula ćemo na Križine vratiti sve odjele koji su s Križina bili premješteni zbog pandemije koronavirusa. Takav naš postupak je sukladan naputcima Nacionalnog stožera Civilne zaštite koji se odnose na normalizaciju stanja", rekao je Dolić za Hinu.

Dodao je da će u dijelu prizemlja bolnice na Križinama ostati jedan dio kako bi se ondje mogli smjestiti mogući novooboljeli od koronavirusa.

"Taj dio bolnice na Križinama može se fizički i epidemiološki potpuno izolirati od ostalog dijela bolnice da ne bi došlo do miješanja osoblja i pacijenata. Taj dio bolnice je uz Kliniku za infektivne bolesti i dosad korišten za prihvat oboljelih od koronavirusa, a sad ćemo njegov manji dio namijeniti za potrebe eventualno nekih novih žarišta koronavirusa, ako ih bude", objasnio je Dolić. Dodao je kako je trenutačno u tom dijelu bolnice na Križinama 25 oboljelih od covida-19 za koje se vjeruje da će ozdraviti te će biti otpušteni iz bolnice.

"Mi se prilagođavamo nastupajućem poboljšanju epidemioloških okolnosti i nadamo se kako će se te stvari nastaviti normalizirati", rekao je Dolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 11:29