StoryEditor
Splitizronila povijest

Uređenje Trga Gaje Bulata kasni mjesec dana, Grad dobio produljenje roka završetka radova. Za sve su krivi ostaci starog ulaza u kazalište

26. travnja 2021. - 08:49

Nakon obnove pročelja i sanacije fasade na zgradi HNK te izvedenih konzervatorsko-restauratorskih radova na sjeverozapadnom dijelu bastiona Priuli, još se čeka završetak radova na Trgu Gaje Bulata. Premda je prvotno najavljeno kako će se radovi okončati do svibnja ove godine, doznajemo da je izvođač zatražio produžetak roka izvođenja radova do 3. lipnja ove godine, što mu je i odobreno.

image
Saša Burić/Cropix
Saša Burić/Cropix

– Nakon početka radova na iskopu su otkriveni ostaci starog ulaza u kazalište za koje se nije znao točan visinski, a niti tlocrtni položaj. To otkriće je privremeno usporilo ostvarenje planirane početne dinamike, jer je trebalo raditi izmjene u projektnoj dokumentaciji. Iz navedenog razloga izvođač je zatražio produžetak roka izvođenja radova – kazao je Jurica Vojnović, pročelnik gradske Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima.

image
Saša Burić/Cropix

Na Trgu Gaje Bulata trenutno se radi na postavljanju kamenog opločenja podne površine te oblaganju zidova stubišta. Svi radovi na polovici trga uz pročelje zgrade HNK bit će gotovi do 6. svibnja. Na drugoj polovici trga u tijeku je završetak betonskih radova i priprema za postavljanje fontane i sadnju biljaka. Na tom dijelu preostaje također opločenje podne površine, postavljenje kamenih elemenata i klupa, te se dovršetak tih radova očekuje početkom lipnja. 

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 02:20