StoryEditor
SplitKAKO DO PROPUSNICE?

Upute splitskog Stožera građanima: Trebate li napustiti mjesto prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga, pošaljite obrazac mailom gradskom kotaru

24. ožujka 2020. - 12:36
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Stožer civilne zaštite Grada Splita na svojoj današnjoj sjednici ovlastio je tajnike gradskih kotareva i mjesnih odbora za izdavanje propusnica stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovina hrane i osnovnih potrepština.

Za kretanje unutar Splita nije potrebna propusnica.

Za stanovnike koji putuju na posao izvan mjesta prebivališta/boravišta, propusnice izdaje poslodavac.

Za stanovnike koji putuju izvan mjesta prebivališta/boravišta zbog medicinskih razloga, propusnice izdaje liječnik opće prakse.

Građani zahtjev za propusnicu koji se nalazi na mrežnim stranicama Grada Splita popunjen šalju tajniku gradskog kotara ili mjesnog odbora kojem pripadaju na e-mail adresu.

Iznimno, zahtjev se može podnijeti dolaskom u prostorije gradskih kotara i mjesnih odbora Grada Splita, no apeliraju na građane da izbjegavaju dolaske kako bi od širenja zaraze koronavirusom zaštitili i sebe i osobe koje rade na izdavanju propusnica.

Građanima će se skenirana i ovjerena propusnica dostaviti e-mailom na adresu pošiljatelja. 

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 9 do 15 sati, s tim da će zahtjevi koji pristignu nakon 14 sati bit izdani sljedeći dan.

Propusnica se može dobiti isključivo za opravdane razloge i to u trajanju od 7 dana.

Obrazac i kontakte gradskih kotareva možete pronaći na internetskoj stranici Grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 13:44