StoryEditor
SplitDrama na Firulama

Ultra za mladog partijanera zamalo završila tragično: zbog velike posjekotine morao je na operaciju, a onda je nešto krenulo po zlu...

17. srpnja 2019. - 09:27
Pacijent je zbog rane na leđima primljen na Hitni kirurški prijam

Inozemni državljanin u tridesetim godinama života, posjetitelj Ultra festivala, koji je zbog rane na leđima morao biti podvrgnut operativnom zahvatu u KBC-u Split, probudio se iz anestezije. Osjeća se dobro i premješten je s Jedinice za intenzivno liječenje (JIL) na bolnički odjel.

On je, naime, zatražio pomoć na Hitnom kirurškom prijamu, a kako mu se rana na leđima nije mogla ambulantno sanirati, prišlo se operativnom zahvatu.

Završila Ultra, medicinari zbrajaju svoju statistiku: zadnju večer operiran jedan partijaner, pomoć bolničkih liječnika ukupno je zatražilo njih 78

No, pacijent se nakon operacije nije probudio iz anestezije, pa je žurno premješten na JIL, gdje je priključen na respirator. Tu se nakon nekog vremena probudio iz anestezije. Jedan od mogućih razloga zbog kojeg se pacijent nije mogao probuditi iz narkoze je eventualno konzumiranje opijata, a možda i njegov organizam sporo razgrađuje anestetik koji se daje pacijentima u splitskoj bolnici.

Sve u svemu, ova priča, koja je mogla završiti i drukčije, na svu je sreću završila buđenjem i nadamo se potpunom oporavku inozemnog pacijenta.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 12:29