StoryEditor
Splitgdje će partijaneri?!

Ultra ipak seli s Poljuda na Park mladeži, već su počeli pregovori s Javnom ustanovom koja upravlja stadionom? Iz Banovine je nemoguće dobiti informaciju, jednako tajnoviti i u RNK Split

Piše PSD, T. G. Z., F. V.
14. lipnja 2019. - 13:24
ultra_festival6-160717_2

Ultra Europe festival ove će se godine po prvi put održati na stadionu RNK Split, poznatom i kao Park mladeži, umjesto na dosadašnjoj lokaciji, stadionu Poljud, javio je jutros Radio Split.

Budući da nije došlo do potpisivanja dogovora između Ultre i Hajduka, organizatori festivala očito su se okrenuli alternativnim rješenjima, a kao prva lokacija nametnuo se stadion Park Mladeži.

Ultra seli s Poljuda na Park mladeži, čeka se samo potpisivanje ugovora?; Organizatori smiruju strasti: Sve će se znati već idućeg tjedna...

Do Ultre je samo mjesec dana, a uopće se ne zna gdje će se festival održati?! Hajduk ne želi partijanere na svom travnjaku, kao nova opcija spominju se Park mladeži i Žnjan...

Kako javlja Radio Split, već su počeli pregovori predstavnika Ultre i Javne ustanova športski objekti Split, no iz Banovine još uvijek ne žele potvrditi ovu informaciju, svi naši upiti koje smo im uputili ovih dana ostali su neodgovoreni.

Ni iz Radničkog nogometnog kluba, koncesionara Parka mladeži, u nismo uspjeli dobiti nikakve službene informacije o mjestu održavanja Ultra Europe festivala. Neslužbeno doznajemo tek da će javnost sa svime biti upoznata početkom sljedećeg tjedna.

- Radimo intenzivno na tome u zadnjih nekoliko tjedana. Vjerujem da ćemo sljedećih tjedana dana izići s kvalitetnim informacijama. Jučer sam također obavio jedan od razgovora i tražimo, kako se to voli kazati na hrvatskom jeziku, win-win situaciju u kojoj će svi biti zadovoljni; i Hajduk i interes športa, potom razvoj turizma i daljnje poticanje Ultre, za koju znamo da je još nekoliko godina ovdje, kao i brojni turisti, koje i ove godine očekujemo i koje ćemo ugostiti - kazao je jučer splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Na novinarsko pitanje što će biti s travnjakom na Poljudu, kratko je kazao da će sljedećih dana predstavnici medija dobiti najkvalitetnije informacije te da su razgovori u tijeku.

Hajduk je, podsjetimo, više puta zadnjih dana ukazivao na problem izostanka dogovora s organizatorima Ultre oko trodnevnog festivalana Poljudu i svih poteškoća koji sa sobom klubu donosi, prije svega oko uništenja travnjaka.

U Hajduku su samo tražili da se pokriju svi troškovi koji nastaju klubu zbog održavanja koncerta, a prije svega da se financijski pokrije i na vrijeme osigura novi travnjak da se ne ponovi npr. lanjski katastrofalni scenarij s uništenim travnjakom kada na vrijeme nije osiguran novi.

Po svakoj neodigranoj europskoj utakmici na Poljudu Hajduk je zbog selidbe i neostvarene dobiti (osjetno manji kapacitet stadiona u Dugopolju) po procjenama u gubitku od oko 1,5 do 2 milijuna kuna, a cijena novog travnjaka je između 1,6 i 2,2 milijuna kuna.

A sada je već kasno da bi se stigao kupiti i dostaviti novi travnjak kada bi ga željeli postaviti odmah nakon završetka Ultre.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 11:46