StoryEditorOCM
SplitKorak dalje

Ugostiteljski objekt na Benama konačno u legalnim gabaritima: na Marjanu se danas radilo na rastavljanju proširenog dijela terase

28. veljače 2021. - 21:01
Na Benama se danas vrijedno radilo na rastavljanju ilegalno proširenog dijela ugostiteljskog objekta, ne bi li se ostvarilo više sjedećih mjesta na otvorenomDruštvo Marjan

I dok se diljem grada glancaju štekati u očekivanju sutrašnjeg otvaranja ugostiteljskih objekata koji su slijedom karantene prezimili s ključem u bravi, vlasnik objekta na Benama otišao je korak dalje - za promjenu u susret zakonu.

- Nakon što građevinska inspekcija i Splitsko-dalmatinska županija nisu uspjele tamo uvesti reda, odluka Ravnateljstva civilne zaštite da mogu otvoriti isključivo terase bez pregrada, natjerala je tamošnjeg ugostitelja da objekt, kojemu je presudila i građevinska inspekcija dovede u legalne gabarite - kazao nam je Srđan Marinić, ispred 'Društva Marjan', koje je na svojoj Facebook stranici objavilo i fotografije 'proširene' terase u ovoj mirnoj uvali.

Podsjetimo, za provođenje zakonske odluke o njihovom uklanjanu bespravno sagrađenih objeka na Benama, koja je na snagu stupila u svibnju prošle godine, do danas se nije pokazala politička volja. Županija koja je, kao koncesionar, za to bila zadužena, tražeći izuzeće na odluku se žalila Upravnom sudu, koji je uzeo njenu stranu pa je odgovoran za uklanjanje ostao sam vlasnik, dočekavši, eto, i vodu na svoj mlin.

- Budući da su prošle četiri godine od kada smo podnjeli prvu prijavu protiv ovog koncesionara zbog nereda na Benama, nama je drago da smo doživjeli barem neki pomak, te se nadamo se da će tako i trajno ostati. A očekujemo i skoro postupanje prema ostalih 15 nelegalno izgrađenih objekata. Na državnom odvjetništvu ostaje da odredi sankcije za nastalu situaciju te eventualno utvrdi odgovorne među redovima SDŽ-a, koji ni nakon presude nisu poništili koncesiju, niti drugačije postupili prema koncesionaru za kojeg se utvrdilo da djeluje protivno zakonu - dodao je Marinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 00:21