StoryEditor
SplitTo je i naša stvar

Udruga Rišpet: Nismo mi pozvali Severinu, ali naravno da je dobrodošla na Split Pride

Piše PSD
12. svibnja 2016. - 15:04
seve02

Ogranizatori Split Pridea, Udruga Rišpet, demantirali su informaciju kako pozivaju Severinu da im se pridruži u ovogodišnjoj LGBT povorci koja će se održati 4. lipnja.

'Od jutros nas zovu novinari i traže komentar na poziv upućen Severini da se odazove šestoj splitskoj povorci ponosa. Ne znamo tko je mail slao, ali smo uvjereni da se radilo samo o dobroj namjeri. 

Severina je naravno dobrodošla na Split pride 2016 kao i svatko tko prepoznaje probleme s kojima su suočene manjine u današnjem društvu i tko odluči svojim dolaskom doprinijeti borbi za osnovna ljudska prava', stoji u priopćenju Udruge Rišpet koja je putem svoje Facebook stranice uputila poziv Splićanima, kao i svima ostalima, da im se pridruže u ovogodišnjoj povorci ponosa:

'Drage i dragi,

trenutno stanje u našem društvu koje podrazumijeva revitalizaciju ustaštva, radikalnog desničarstva, ograničavanje ljudskih prava i sloboda, bilo kulturalnih, umjetničkih, manjinskih, seksualnih ili medijskih reflektira se u svakome od nas. 

Grad bez pitanja je Grad koji šuti, stagnira, propada. Šutnja (više) nije zlato. Recimo to u ime svih koji se osjećaju manjinom. Boljem društvu trebaju glasne poruke.

Budite dio velikog pitanja: Je li to i moja stvar? Ako nije danas, hoće li biti sutra? U ime boljeg sutra, postavimo pitanje sebi, gradu, državi, jer to je I moja, tvoja, naša stvar. Očuvanje prava manjine je ogledalo zdravog društva.

U ime LGBT osoba, u ime Ante, Olivera, Renea, Nine, u ime deložiranih, Dalmacijavina, radnika, kurikuluma, umirovljenika, kulturnjaka, medijskih sloboda, naše djece, ljudskih prava.

To je i moja stvar! Promijenimo stav za bolje sutra. Recimo to glasno i hrabro, u velikom broju, u splitskoj povorci ponosa.'

Početak okupljanja 4. lipnja održat će se u Đardinu s početkom u 17 sati. Povorka ponosa potom kreće poznatom rutom Đardin – Tomislavova – Marmontova – Riva – Voćni trg – podizanje rainbow zastave na gradskom štandarcu na Pjaci – Bosanska - Đardin. 

Za kraj sve okupljene očekuje zabava u Đardinu uz koncert Nipplepeople i ROLO band-a s početkom u 20 sati uz Kockin leteći šank.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 03:49