StoryEditor
SplitPričajmo o dobrim primjerima

Udruga Most organizira dvodnevnu konferenciju o niskom standardu života. Možemo li suzbiti siromaštvo?

Piše Merien Ilić
12. svibnja 2022. - 09:46

Udruga MoSt, kao Centar znanja za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, organizira ovog četvrtka i petka konferenciju "Zajedno znanjem"- Centri znanja zajedno u suzbijanju siromaštva i socijalne isključenosti.

Konferencija započinje u četvrtak u 18 sati u prostoru Hrvatske odvjetničke komore (Zrinsko-Frankopanska 8) predavanjem za građane na temu "Urbana politika hrane i uključivanje građana" koje će održati dr.sc Dražen Šimleša, ZMAG- Zelena mreža aktivističkih grupa i Marin Kanajet iz Udruge Permakultura Dalmacije.

Ovim predavanjem o hrani progovorit će se o održivosti, podizanju kvalitete života, solidarnosti i uključivanju građana te pokazati kako gradovi kroz uključive javne politike u području hrane mogu biti primjeri dobre prakse.

U isto vrijeme, u dvorištu HOK-a, aktivisti i volonteri udruge Permakultura Dalmacije, prezentirat će i informirati građane o osnovnim koracima u formiranju svog malog vrta, razgovarati na teme pripreme tla, kompostiranja, sijanja sjemenja, sadnje presadnica, prikupljanja sjemenja...

Konferencija se nastavlja u petak u 10 sati u hotelu Mondo u Kopilici 5.

Namjera je progovoriti otvoreno i glasno o rastućem problemu siromaštva i socijalne isključenosti iz pozicije znanja i iskustva rada u različitim područjima naših društvenih djelovanja te doprinijeti povezivanju i umrežavanju na svim razinama, širenju znanja i informacija, boljim i učinkovitijim javnim politikama, socijalnoj pravdi i razvoju usluga za različite ranjive skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 04:57