StoryEditor
SplitZLATNE GODINE

Udruga ‘Mi‘ najavljuje početak projekta za umirovljenike, planirano je čak 580 različitih aktivnosti i događanja

Piše Nika Perasović
16. srpnja 2020. - 12:30
Osobe treće životne dobi moći će se educirati za pratitelje u kulturiJakov Prkić/HANZA MEDIA

Udruga "Mi" najavljuje početak projekta "Aktivna i kvalitetna starost", koji će se ostvariti u suradnji s pet udruga i institucija, te gradovima Splitom, Solinom i Kaštelima.

Cilj projekta je jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Planirano je čak 580 različitih aktivnosti i događanja, poput kulinarskih tečajeva, boravaka u prirodi, čitaonica i tečajeva joge, sa svrhom unapređenja zdravlja i očuvanja funkcionalne i radne sposobnosti umirovljenika, te poticanja njihove uključenosti u lokalnoj zajednici.

– Projektom se želi naglasiti da su umirovljenici itekako važni u gospodarskom životu zajednice. Stoga razvijamo četiri inovativna programa u području održivog volontiranja i povratka umirovljenika na tržište rada u kulturi i turizmu. Programi omogućuju cjeloživotno obrazovanje, odnosno edukaciju umirovljenika za pratitelje u kulturi. Tako bi, primjerice, umirovljenici preuzeli uloge domaćina unutar određenih kulturnih ustanova – naglašavaju iz udruge "Mi".

Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu, aktivnosti će se odvijati i u Podstrani te na području općina Muć, Dugopolje i Klis. Više o aktivnostima projekta bit će dostupno na internetskoj stranici www.seniori.hr.

Partneri u cijeloj priči su i udruge "Sveti Jeronim" iz Kaštela i "Vita plus", Gradsko društvo Hrvatskog Crvenog križa iz Solina, Udruga maslinara Kaštela "Mastrinka", te Udruga za palijativnu skrb. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 23:13