StoryEditorOCM
Splitu spomen na žrtve

Udruga Benedikt od ponedjeljka organizira Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, ovo je program

Piše Split SD
10. studenog 2023. - 11:31

Hrvatska udruga Benedikt iz Splita nastavlja s održavanjem kulturno-društvene manifestacije "Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju". U 12 godina djelovanja Hrvatske udruge Benedikt ovo će biti deseta godina kako organiziraju niz programa uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Program obilježavanja počinje u ponedjeljak, 13. studenog, u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu gdje će biti predstavljena knjiga "Između prošlosti i budućnosti" sveučilišnog profesora i hrvatskog generala Krešimira Ćosića. Uz autora knjigu će predstaviti akademik Davorin Rudolf i dr. sc. Andrijana Perković Paloš.

Uz vođenje manifestacije od strane splitskog akademskog glumca Mare Drobnića, prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske udruge Benedikt Radoslav Zaradić, kao i predstavnici lokalnih javnih i crkvenih vlasti, općine Škabrnja, kao i braniteljske populacije i udruga. 

U glazbenom dijelu nastupit će uspješni Mješoviti pjevački zbor IV. gimnazije Marko Marulić pod vodstvom prof. Tomislava Veršića.

U utorak, 14. studenog, u Franjevačkom klerikatu u 18 sati prikazat će se dokumentarni film "Praznine" redateljice Anele Križanac.

U srijedu, 15. studenog, u Dominikanskom samostanu sv. Katarine u 19 sati održat će se večer domoljubne poezije "Vukovaru - Škabrnji H Memento Poetika".

U Nadbiskupskom sjemeništu u četvrtak, 16. studenog, u 18 sati održat će se učenička glazbeno-scenska večer "Hrvatska je riječ koju naučih od majke" – predstavljanje zbornika učeničkih radova "I u mom gradu Vukovar svijetli". 

U Velikoj dvorani Gripe u petak, 17. studenog, u 16:30 sati u organizaciji Udruge branitelja Hrvatski pleter održat će se glazbeno scenski spektakl "Plamen vukovarskog svjetla". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:59