StoryEditorOCM
Splitprvomajska zabava

Obračun u Getu! Stanari se obrušili na susjede koji su feštali s Ivoševićem: Pio se alkohol na javnom mjestu, mokrilo okolo...

Piše G. R.
2. svibnja 2023. - 11:34

Već tradicionalna fešta na Pučkoj koja je okupila pojedine stanare Geta i njihove prijatelje, uzrokovala je prijepore među samim Getanima.

Doduše, najviše problema izazvala je pojava dogradonačelnika Bojana Ivoševića, koji se družio sa susjedima iz kvarta, ali je u duhu zabave ignorirao pokoju pivu koja se popila uz porciju prvomajskog fažola. No, postoje Getani koji takvo nešto ne praštaju, jer upravo Ivošević principijelno provodi novu (i svoju) Odluku o komunalnom redu.

- Dobro pitanje! Je li kažnjivo ispijanje alkohola na javnoj površini stare gradske jezgre odnosno zone A? Da, zabranjeno je po čl.10. st.1. točka 24. Komunalnog reda grada Splita. Kazna za fizičku osobu iznosi 150 €. Možemo zaključiti: quod licet lovi, non licet bovi ili da ne vrijede ista pravila za sve, kao što smo već imali prilike vidjeti mnogo puta do sada od strane ove vlasti - objavljeno je na Facebook grupi "Get Direkt".

Uz to, naveli su kako inicijativa Get Getanima nema ništa s ovim događajem, već je u organizaciji udruge Get. Dodali su i kako događaj nije bio prijavljen po Zakonu u javnom okupljanju.

- Nije imao osiguran WC za posjetitelje kojima se posluživala hrana i piće na JGP u zoni A (pa se nažalost mokrilo po baštini staroj 1700 godina- ostacima trikliniuma) što je također kažnjivo po članku 10. st.1. točka 16. te već navedeno ispijanje alkohola unutar zone A (čl.10.st.1.toč.24.) - prigovorili su Getani svojim susjedima.

I tako, udario Getanin na Getanina. Nekada su zajedno feštavali na Pučkoj, ali je uz podjele među njima samima, očigledno najveći kamen smutnje postao dogradonačelnik Ivošević koji je (ovoga puta) zažmirio na pokoju popijenu pivu.

Možda i sam dogradonačelnik ipak uviđa da su neke odluke u praksi teško provedive, primjerice kažnjavanje osobe zbog ispijanja jedne ili dvije pive na javnoj površini. Naglasimo i to kako Odluka o komunalnom redu ne sadržo stavku "umjereno ispijanje pive" ili da se takva odredba odnosi isključivo na strance, niti bi se trebala odnositi.

Možda dogradonačelnik nakon ovakve opaske susjeda razmisli o doradi te stavke u Odluci o komunalnom redu, prema kojoj se može kazniti svaka osoba koja popije pivo na šentadi i zidiću, ili bilo kojoj drugoj lokaciji u gradu. Osim Matejuške...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:23