StoryEditor
SplitŠKOLA ZA ŽIVOT

Učitelji splitske Osnovne škole Mertojak i danas štrajkaju uz poruku: Djeca su budućnost svake zemlje, a uloga učitelja i obrazovanja u životu svakog djeteta je neizmjerna 

Piše PSD
20. studenog 2019. - 10:44

S obzirom da se najavljeni štrajk sindikata nastavlja i u srijedu, 20. studenog, privremeni odgojno - obrazovni rad bit će organiziran kao i prije. Jutarnja smjena i međusmjena prva tri sata, a popodnevna prva dva sata.

Stoji tako na web stranici splitske Osnovne škole Mertojak u kojoj većina nastavnika štrajka. Jutros su nam je njihova Ana Lovrić poslala fotografiju djelatnika škole i priopćenje u kojem kažu: 

Djeca su budućnost svake zemlje pa tako i naše, a uloga učitelja i obrazovanja u životu svakog djeteta je neizmjerna.

Stoga pozivamo sve kolegice i kolege na ustrajnost i zajedništvo u ostvarivanju ciljeva kako bismo u budućnosti mogli hodati uzdignute glave ponosni što smo učitelji.

Zahvaljujemo roditeljima naših učenika i cijeloj javnosti koja nas podržava u nastojanju da vratimo ugled učiteljskoj struci.

Ovim štrajkom pokazujemo djeci što je "Škola za život"!

Mihalinec uoči sastanka o nadoknadi nastave: Moram ispraviti ministricu Divjak, ovo nisu igre moći, nego Plenković zloupotrebljava svoju moć i kažnjava učenike, roditelje i cijeli obrazovni sustav! 

Roditeljima je žao učitelja, ali im je dozlogrdio štrajk: ovo se pretvara u veliku muku, djeca će nastradati; 'Dajte im veću plaću, ali i više radnih sati pa nećemo morati plaćati repeticije'​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 21:15