StoryEditorOCM
Splitzelene vještine

Učilište Virtus uvodi novu edukaciju, kvalificirajte se za odvajanje otpada

Piše A.F.
1. ožujka 2023. - 21:52

Učilište "Virtus" provodi besplatno obrazovanje za stjecanje mikrokvalifikacije "Gospodarenjem otpadom", a program obrazovanja financira Hrvatski zavod za zapošljavanje putem vaučera te je obrazovanje besplatno za zaposlene i nezaposlene osobe.

Kako piše u pozivu, cilj programa obrazovanja je stjecanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje procesa gospodarenja otpadom, ali o čemu je točno riječ i što osoba može nakon toga raditi, pitali smo učilište "Virtus".

Objasnili su nam kako je riječ o programu obrazovanja za stjecanje zelenih vještina, koje su do sada najčešće koristile tvrtke i ustanove koje po zakonu moraju imati osobu kvalificiranu za odvajanje otpada. 

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Polaznici programa upoznat će se i s primjenama zakonske regulative i ekoloških normi odlaganje otpada, kao i s postupkom skupljanja i zbrinjavanja otpada prema svojstvima utjecaja na okoliš i zdravlje.

Uvjet za upis je završena osnovna škola, a program se provodi se u trajanju od 75 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u realnom vremenu. Teorijski dio nastave traje 33 sata, a praktični dio nastave traje 30 sati i 12 sati polaznici imaju samostalnih aktivnosti.

Po završetku programa osposobljavanja polazniku se izdaje Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

U tijeku je formiranje grupe, a ako se želite upisati sve informacije pronađite na linku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 06:59