StoryEditorOCM
SplitUDARA I NA NAJMLAĐE

Učenik iz OŠ ‘Marjan‘ pozitivan na koronu, epidemiolozi će testirati i sve ostale iz razreda. I đaci iz ostalih razreda su jutros vraćeni doma

Piše Ana Franić Magdalena Družijanić
19. lipnja 2020. - 10:04

Učenik splitske osnovne škole "Marjan" pozitivan je na koronavirus, potvrdila nam je to dr. Diana Nonković, šefica Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

- Riječ je o obiteljskom kontaktu. U obitelji je na koronavirus prvo bio pozitivan djed i zbog toga je testirana uža obitelj. Među testiranima u užoj obitelji je ukupno pozitivno dvoje dijete te otac. Sve je pod kontrolom te je u tijeku epidemiološka obrada, kazala nam je dr. Nonković.

Na mogućnost zaraze upozorila je majka četvrtaša koja je u utorak poslije velikog odmora došla u školu, i rekla ravnateljici da postoji sumnja kako je njezin otac, učenikov djed, zaražen koronavirusom... 

Sumnja se pokazala točnom. Slijedi ispitivanje dječakovih kontakata te testiranje ostalih učenika. 

Zdenka Barović, ravnateljica Osnovne škole Marjan, nam je kazala kako je jutros dobila vijesti da je učenik pozitivan na koronavirus.

- Dijete je jučer odvedeno na testiranja, a dr. Nonković me jutros nazvala i kazala kako je pozitivan. Cijeli razred s učiteljicom i predmetnim nastavnicima koji su taj dan bili na nastavi u tom razredu će ići na testiranje. Obavijestila sam roditelje, stožer, Grad i Ministarstvo o svemu što se događa. U stalnom smo kontaktu s epidemiološkom službom i slijedimo njihove upute, kazala nam je ravnateljica Barović.

Učiteljice prvih i trećih razreda u petak ujutro djecu koja su došla na nastavu poslale su ipak naposlijetku doma, kaže mama prvašice kojoj ova situacija, vjeruje kao i ostalima iz škole, nimalo nije ugodna.

Iako su učiteljice prvaša i trećaša OŠ 'Marjan' tijekom četvrtka roditeljima dale na izbor da djecu u petak mogu dovesti u školu ali isto tako i ostaviti ih doma u petak ujutro, nakon što je potvrđeno da je četvrtaš pozitivan, svu djecu koja su stigla na nastavu poslale su svojim kućama.

- S obzirom da imam još mlađe djece, koja idu u vrtić u kvartu, odlučila sam i njih jutros ostaviti doma, s obzirom da velikom dijelu školaraca mlađa braća i sestre pohađaju obližnje vrtiće, u istom kvartu.

Mislim da je tako najpametnije – kazala nam je mama ove prvašice iz OŠ 'Marjan'.
- Pa šta bude, što ćemo sad – zaključuje ova mama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 23:41