StoryEditor
SplitNATJECANJE U KOPILICI

Učenici OŠ Split 3 ‘rasturili’ na Dalmatinskom festivalu matematike, a natjecalo se preko 500 učenika. Evo kako su drugi prošli

Piše Tanja Giovanelli
14. svibnja 2022. - 10:12

Više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola odmjerilo je snage na Dalmatinskom festivalu matematike, koji se u organizaciji voditelja županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika Dalmacije pri Agenciji za odgoj i obrazovanje održao u Kopilici.

Riječ je, kako doznajemo od Antonele Czwik, više savjetnice za matematiku pri spomenutoj Agenciji, o ekipnom natjecanju u kojem su sudjelovali školarci iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije, a u kojem je i dobar dio Splićana ponio neku od nagrada.

– Djeca su se natjecala ekipno, u timovima od četiri člana, i to u četiri kategorije. Jedna je uključivala učenike 3. i 4. razreda osnovne škole, druga učenike 5. i 6. razreda, treća 7. i 8. razreda, dok su četvrtu kategoriju činili srednjoškolci.

Pazilo se da u svakom timu bude barem jedan učenik iz 1. razreda i jedan iz 2. kako pojedini timovi ne bi imali prednost i kako bi u svakom timu bio učenik kojemu je pojedini dio gradiva bliži. Bilo je uzbudljivo, a među nagrađenim učenicima su i oni iz splitske Elektrotehničke škole i Pete gimnazije, zatim iz OŠ Split 3, koji su nagrađeni u svim kategorijama, te iz OŠ Mejaši, OŠ Ravne njive i OŠ Spinut – navodi organizatorica.

Kako doznajemo, dok su učenici “razbijali glavu” nad matematičkim problemima, ni njihovi nastavnici nisu se odmarali jer je za njih u isto vrijeme organizirano stručno usavršavanje, pa je i za 100-tinjak mentora dan također protekao u rješavanju zadataka.

Ovo tradicionalno otvoreno ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola održano je zahvaljujući podršci Enigmatskog kluba “Božidar Vranicki” iz Splita te Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2022 10:12