StoryEditor
SplitIMA NASTAVE, NEMA NASTAVE

Učenici iz Dalmacije uzalud se nadali još jednom danu 'praznika', sutra će morati u školu!; Kad će opet biti štrajk u Splitsko-dalmatinski županiji, sindikalisti ne žele otkriti: 'Znat će se na vrijeme'

Piše Ana Franić
21. listopada 2019. - 15:20
Ana Hinić. sindikalistica iz Splita: Hvala roditeljima što nas podržavaju, na vrijeme ćemo javiti kad će opet biti štrajk

Cijelo jutro među splitskim učenicima kružile su informacije kako ni sutra neće biti nastave, ali na tiskovnoj konferenciji u 12 sati koju su održali sindikalni čelnici objavljeno je kako se sutra štrajka u Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji, pa su im sve lađe potonule.

Dobro, ne baš svima, ali većini učenika kojima je, djeca kao djeca, draže ove sunčane dane provoditi vanka nego u učionicama. Međutim, nema im druge, učenici iz Splitsko-dalmatinske županije morat će za sutra napisati domaći rad i doći na nastavu, ali već sada pitaju: a kad će opet biti štrajk.

Odgovor na to pitanje, kada će se štrajkati u Splitsko-dalmatinskoj županiji, još se ne zna. Ana Hinić, voditeljica Sindikata hrvatskih učitelja Područnog ureda Split, nam je kazala kako će se sve znati na vrijeme.

- Roditelji će na vrijeme biti obaviješteni o svemu. Zahvalni smo im što su na našoj strani i što nas podržavaju. Dva dana prije štrajka, do 12 sati, znat će se u kojoj se županiji štrajka, objasnila nam je Hinić.

Roditelji u dilemi: Neka kažu na vrijeme ima li štrajka! Ovo je kaos! Do zadnjeg trena ne znamo hoćemo li poslati djecu u školu...; U OŠ Kamen-Šine osmero učitelja radi, ali učenici im nisu došli na nastavu

Sindikalni čelnici danas su na presici kazali i da su rezultati odraziva štrajka očekivani, pa je tako danas u štrajku 93,42 posto učitelja. 

Predsjednica sindikata učitelja Sanja Šprem rekla je da oni 'žele bolju Hrvatsku, bolje obrazovanje".

- Nemojte mi zamjeriti na emocijama, nakon ovih pokušaja ponižavanja učitelja - rekla je pa nastavila:

- Kuda zapravo ide obrazovanje u Europi kada se na neki način, ustvari, ponižava struka u Hrvatskoj, može se vidjeti u rečenicama sastanka u Bruxellesu na kojem je rečeno da "uspjeh obrazovanog sustava ovisi o učiteljima i učiteljicama, o tome da li oni dobivaju poštovanje koje trebaju". E draga naša Vlado, tu se vidi što za Europu znači obrazovanje - rekla je Šprem, prenosi Jutarnji.hr

Inače, sindikati će se medijima sutra obratiti s Trga sv. Marka, najavili su.

#ANA HINIĆ#SINDIKAT HRVATSKIH UČITELJA#ŠTRAJK U ŠKOLAMA U SPLITU#ŠTRAJK U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJA#IMA LI ŠTRAJKA SUTRA U ŠKOLAMA?

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:18