StoryEditorOCM
SplitNAPRID NAŠI!

Učenici I. jezične gimnazije ne prestaju oduševljavati publiku: nakon Splita, scenskom izložbom pokorili su i Zagreb!

Piše Mia Uzinić
8. veljače 2024. - 11:14

Dramsko-scenski nastupi na engleskom jeziku postali su uža specijalnost učenika I. gimnazije Split. Pod vodstvom profesorice Olge Granić više od 30 godina izvode predstave na pozornicama Hrvatskog narodnog kazališta i Gradskog kazališta mladih u Splitu.

image

Učenici I. gimnazije Split

Privatni Album/

 Do sada su uspješno postavili osam mjuzikala u suradnji sa srednjom školom Astor iz Dovera te samostalno pripremili i izveli četiri dramska naslova od kojih je jedan postavljen na filmsko platno tijekom pandemije koronavirusa.

image

Učenici I. gimnazije Split

Privatni Album/

Sve njihove predstave publika je jako dobro prihvatila, uz višestruke reprizne izvedbe i vrlo visoku gledanost. Jako su ponosni što su u siječnju 2024. godine, uz financijsku potporu Grada Splita i Ministarstva znanosti i obrazovanja, pod budnim okom ravnateljice Dobrile Gotovac Stipaničev, uspjeli reprizno postaviti još dvije dramske uspješnice na pozornicu Gradskog kazališta mladih Split. Iste predstave su izveli i na pozornici Centra za kulturu Histrionski dom u Zagrebu. 

image

Učenici I. gimnazije Split

Privatni Album/

U čuvenoj Shakespeareovoj komediji "Kroćenje goropadnice" koju je režirao Paul Sherman, a uz pomoć profesora Olge Granić, Branimira Šilovića i Andree Rajić, kombiniraju se elementi drame i mjuzikla. Skupina od dvadesetak učenica i učenika I. gimnazije komediju izvodi na izvornom šekspirijanskom engleskom uz titlove na hrvatskom. Ovu predstavu možet pogledati ovdje

image

Učenici I. gimnazije Split

Privatni Album/

Drama "Lovac i laži" rađena je prema motivima čuvenog romana Jeromea Davida Salingera "Lovac u žitu" i progovara o problemima odrastanja, a monolozi glavnog lika na hrvatskom jeziku izmjenjuju se s dijalozima na engleskom jeziku. Redatelj predstave je Siniša Novković, afirmirani glumac i redatelj iz Gradskog kazališta mladih Split. Učenica Enija Raos te profesorice Olga Granić i Suzana Čajić također su zaslužne za činjenicu da je ovaj komad repriziran 11 puta. Predstavu možete pogledati ovdje

image

Učenici I. gimnazije Split

Privatni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 16:36