StoryEditor
SplitZAŠTITNIK MJESTA

U Stobreču dvodnevna fešta povodom blagdana sv. Lovre: nastupaju Boris Oštrić, Đoni Gitara i Đani Stipaničev, na snazi će biti i posebna prometna regulacija

Piše Split SD
8. kolovoza 2022. - 12:55

Blagdan sv. Lovre koji se slavi 10. kolovoza, u Stobreču se slavi kao zaštitnik mjesta. Tim povodom osim uobičajene crkvene proslave s procesijom ulicama mjesta, održava se i tradicionalna manifestacija nazvana "Dani Stobreča".

Dan uoči blagdana sv. Lovre, 9. kolovoza 2022., održat će se Ribarska večer u stobrečkom portu s početkom u 20.30 sati. Uz nastup glazbenih izvođača Borisa Oštrića i Đonija Gitare posjetiteljima će se besplatno dijeliti porcije srdela s gradela i domaće vino.

Na sam blagdan sv. Lovre, 10. kolovoza, održat će se zabavno glazbeni program na kojem će nastupiti Đani Stipaničev. Početak programa je u 21 sat u Parku u centru Stobreča.

Osim glazbenog programa oko parka i na šetnici održavat će se prigodna prodaja suvenira i bit će organizirana prigodna ugostiteljska ponuda.

Kako će se najveći dio zbivanja održavati duž stobrečke rive, iz tvrtke "Žnjan" obavještavaju da će 9. kolovoza od 20 do 2 sata privremeno zatvoriti Omladinsko šetalište za promet na dionici od autobusne postaje do Porta.

Na dan Sv. Lovre, 10. kolovoza u vremenu od 20 do 2 sata promet će biti zatvoren na dionici od ulice Klanci do parka Stobreč (križanje ulice Sv.Lovre sa Stepinčevom) te Omladinsko šetalište od okretišta autobusa do Porta.

- Zbog velikog broja posjetitelja koji se očekuju u Stobreču u danima fešte, molimo sve koji imaju namjeru doći da parkiraju vozila na prilaznim parkiralištima kod igrališta NK Primorac i kod OŠ Stobreč - apeliraju iz tvrtke "Žnjan".

Program proslave blagdana sv. Lovre

Utorak (9. kolovoza)

20.30 sati - Porat Stobreč - Ribarska fešta: Boris Oštrić & band i Đoni Gitara

Prigodna podjela besplatnih porcija srdela i vina – PŠRK STOBREČ

Srijeda (10. kolovoza)

10.30 sati – Sveti Lovre - procesija i sveta misa

21 sat – Koncert u parku: Đani Stipaničev & band

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 00:22