StoryEditorOCM
SplitSRITNO, MLADOSTI!

U srcu Kampusa, na ponos Splita, promovirano 248 novih inženjera: ovo su novi građevinari, arhitekti i geodeti

Piše Milena Budimir
26. lipnja 2021. - 11:58

Studentima splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, koji su usvojili propisana znanja i položili sve ispite iz programa svih studija građevinarstva, arhitekture i urbanizma, geodezije i geoinformatike, dodijeljeni su odgovarajući akademski i stručni nazivi.

Promocija 248 inženjera/ki održala se na otvorenome, na platou Sveučilišne knjižnice, uz pridržavanje epidemioloških mjera i uz suglasnost županijskog stožera Civilne zaštite SDŽ.

- Promocija je bila drugačija od dosadašnjih, impresivna – uzbuđeno nam kazuje prvi čovjek Fakulteta, dekan izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac.

- Ovakvih događaja svima nam je falilo, kako studentima tako i nastavnicima. Prošle godine promociju nije bilo moguće održati, ali kao što vidite nije korona donijela samo loše stvari. Potaknula je ljude na razmišljanje, a inženjeri kao inženjeri, tako smo „inženjali“ nešto novo i drugačije. Ovaj prekrasni prostor Sveučilišne knjižnice na kojem se nalazimo, u srcu Kampusa, prostor koji istovremeno odiše suvremenim inženjerskim i umjetničkim izričajem i simbolizira središte i sjecište znanja Sveučilišta dostojno je za ovu prigodu zamijenio matični Fakultet, veli nam dekan.

Promovirala je ekipa s Građevine tako ne samo studente već i poznati prostor na nov način. Jedan od najuspješnijih studenata, dobitnik rektorove i dekanove nagrade, novopečeni magistar inženjer građevinarstva Duje Pavić koji je u ime svih svojih kolega tijekom ceremonije promocije od dekana zatražio dodjelu akademskih naziva također je bio uzbuđen.

- Bila mi je čast predstavljati sve kolegice i kolege na ovom događaju, a posebno mi je bilo drago vidjeti nas sve na jednom mjestu, kazao je.

Rodbini i prijateljima bilo je omogućeno uživo "online" praćenje cijelog događaja.

Dekan je "svoju" mladost simbolično pustio u svijet, zaželjevši im sve najbolje, s nadom kako će biti vrijedni i časni ljudi, inženjeri na ponos Fakulteta, Sveučilišta i Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 23:09