StoryEditor
Splitu vili dalmaciji

U Splitu proslavljen Međunarodni dan rumunjske bluze i 30 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Rumunjske

Piše SPLIT SD
23. lipnja 2022. - 13:14

Danas je u Vili Dalmaciji proslavljen Međunarodni dan rumunjske bluze kojim se obilježilo 30 godina diplomatskih odnosa između Rumunjske i Hrvatske.

Događaju su nazočili Njegova Ekselencija Constantin-Mihail Grigorie, veleposlanik Rumunjske u RH, Stjepan Roglić, počasni konzul Rumunjske u Splitu, Toni Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Romana Kuzmanić Oluić, savjetnica ministra vanjskih i europskih poslova RH, predstavnici Županije Splitsko-dalmatinske i Grada Splita, predstavnici rumunjskog Ministarstva gospodarstva, predstavnici HGK - Županijske komore Split na čelu s predsjednikom Jozom Tomašem, predstavnici Turističke zajednice Splita, uz brojne predstavnike tvrtki koje uspješno posluju na oba tržišta.

Susret se odvio pod pokroviteljstvom rumunjskoga Ministarstva gospodarstva i turizma, Nacionalnog muzeja rumunjskog seljaka, HGK – Županijske komore Split, Turističke zajednice grada Splita, te udruge Rumunja u Hrvatskoj i uz potporu Odjela za Rumunje u inozemstvu, odvija s ciljem jačanja bilateralnih diplomatskih odnosa, ali i gospodarske i kulturne suradnje dviju zemalja.

Rumunjsko-hrvatski politički dijalog zabilježio je poseban porast posljednjih godina, kao i ekonomski odnosi koji bilježe dvostruko povećanje bilateralne razmjene u posljednjih pet godina.

Ujedno, ovim se susretom obilježava i Međunarodni dan rumunjske bluze koji se proslavlja 24. lipnja u Rumunjskoj i zajednicama Rumunja širom svijeta.

A kao dio proslave, u sklopu obilježavanja jubileja diplomatske suradnje, danas se u palači Milesi otvara i izložba fotografija „Istrorumunji“ u organizaciji Ambasade Rumunjske u RH, počasnog konzulata Rumunjske u Splitu i udruge Rumunja u RH.

Ovaj bilateralni susret održava se u organizaciji Lifestyle CHECK IN, serije događanja koja služe kao platforma za predstavljanje Hrvatske poslovnim ljudima iz različitih država kao i predstavljanja njihovog gospodarstva i kulturnog naslijeđa te povezivanja s domaćim tvrtkama i poduzetnicima.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image

Veleposlanik Constantin-Mihail Grigorie

Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2022 13:14