StoryEditorOCM
SplitUŽEŽIN SV. MIHOVILA

U Splitu proslavljen Dan policije; Marendić najavio: Policijska uprava bit će jača za 80-ak ljudi

27. rujna 2018. - 19:31

Dan policije, iako se slavi 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj proslavljen je jučer, i to bogatim programom na raznim lokacijama diljem grada.

Vijenci za preminule policajce položeni su na groblju Lovrinac i ispred spomen-obilježja u atriju sjedišta Policijske uprave, a nakon mise u crkvi sv. Josipa, na Rivi je uz prigodni dječji program održana prezentacija MUP-ove opreme i tehnike.

Na prstenu oko gradskog stadiona na Poljudu održano je natjecanje u spretnosti vožnje prometnih policajaca koji upravljaju motociklom, a točno u podne svi sudionici su se u koloni odvozili od Poljuda preko Zapadne obale do Rive.

Na svečanoj akademiji koja je održana u Vili Dalmaciji, najboljim policajcima koji su se istaknuli tijekom proteklih 12 mjeseci dodijeljena su priznanja, a Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave, kazao je da u posljednje dvije godine idu velikim koracima naprijed kad je u pitanju oprema.

– Početkom srpnja dobili smo novu generaciju policijskih službenika, a MUP u ovom trenutku školuje 800 novih policajaca, od kojih kod nas očekujemo između 70 i 90.

Zadovoljni smo prethodnom godinom jer šesta "Ultra" prošla je mirno, odradili smo još niz visokorizičnih okupljanja, sigurnosno je dobro prošla i turistička sezona, a gotovo sve problematične situacije s kojima smo se susreli riješene su u kratkom roku – poručio je Marendić uz poruku da su sve dobronamjerne kritike na njihov rad dobrodošle jer i sami u želji da budu bolji ponekad kritički razmišljaju o svojim postupcima.

U ime građana Splita zahvalnost je izrazio poteštat Andro Krstulović Opara.

– Bez obzira na velike manifestacije u kojima ste uspješno sudjelovali, policija je važna i za sigurnost svakog djeteta koje ide u školu i miran san svakog pojedinca. Upravo to najveća je perjanica vašeg rada i na tome vam od srca hvala. Ulaganje u podizanje kvalitete vašeg rada je samo minimum koji mi, predstavnici civilne vlasti možemo dati, jer spokojstvo, mir i kvalitetan život naših građana nemaju cijenu.

Šampion smo turizma i to nije zbog broja onih koji dolaze i čiji broj raste, nego cjelokupnog pristupa ovoj gospodarskoj grani koja je preporodila hrvatski jug, a čiji ste važan dio. Ponovit ću ono što sam već nekoliko puta rekao, sigurnost je naša nafta – poruka je Krstulovića Opare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 03:46