StoryEditor
Splitsvi na pregled!

U splitskom Vodovodu pojavila se tuberkuloza

Piše PSD
10. listopada 2017. - 09:12

Kod jednog radnika splitskog Vodovoda i kanalizacije prilikom redovnog sistematskog pregleda potvrđena je prije nekoliko dana tuberkuloza, potvrdila je za Radio Dalmaciju glasnogovornica Vodovoda Danijela Pranić.

Kako u pogonu na Kopilici radi više od stotinu zaposlenika, direktor Drago Davidović organizirao je da se i ostali radnici testiraju. 

Bolest je službeno potvrđena kod jednog radnika, a kod još trojice radnika utvrđena je sumnja na bolest te su upućeni pulmologu.

Doktor Ivo Petrić iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ističe da panike nema jer se tuberkuloza ne širi vodom već respiratorno, javlja Radio Dalmacija

Navodi kako se na nivou Splitsko-dalmatinske županije godišnje javi 50-ak slučajeva tuberkuloze, a 500-tinjak u cijeloj zemlji. Bolest je ističe prisutna, ali se uspješno liječi.

- Tuberkuloza je bolest uzrokovana bakterijom koja se prenosi respiratornim putem, prvenstveno kašljem oboljele osobe. Za liječenje tuberkuloze postoje vrlo učinkoviti lijekovi kojim se liječi i oboljeli radnik. Vodovod i kanalizacija i Nastavni zavod za javno zdravstvo nastavljaju s mjerama suzbijanja širenja ove bolesti i zaštite zdravlja radnika ViK-a - stoji u zajedničkom priopćenju ViK-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 04:45