StoryEditorOCM
Splitogromni popusti

U splitskim shopping centrima upravo traje Black Friday: cure razgrabile kozmetiku, prevrću se lonci i teće, isprobavaju madraci... Velike gužve se stvaraju na prilazima

Piše Antea Burazin
25. studenog 2022. - 16:31

Black Friday, ilitiga u prijevodu "Crni petak", kalendarski je službeno danas, mada mnoge trgovine proizvode drže sniženima tijekom cijeloga tjedna. Obišli smo, stoga, splitske butige u trgovačkom centru Joker. Da provjerimo koji se komadi mogu ulovit za što povoljniju cijenu.

Tražili smo gužvu. Jer di ima ljudi, kako se već smatra, sigurno je dobro. Našli smo je odmah u prizemlju. U Mullera. Red na blagajni protezao se kroz pola dućana. Kaže nam zaposlenica da je na sve kupljeno iznad 100 kuna popust od 20 posto. Osim na dječje igračke.

Prošetali smo malo među policama i uočili da je bila poprilična pomama za kozmetikom. Micelarnom otopinom, hidratantnim kremama, gelovima za čišćenje lica. Djevojka s kojom smo se susreli u hodnicima došla je ciljano po proizvode za njegu lica.

- Kozmetika je nešto što koristimo svaki dan, a i brzo se potroši. I ne trošim baš na druge stvari, ali kremu i mlijeko za čišćenje lica moram imati. Kad je već popust možda kupim i još neke preparate - dodaje nam simpatična djevojka.

image
Vojko Basic/Cropix

Kružeći dalje po dućanu uočili smo polu prazne police na odjelu za njegu kose. Rasprodali su se fenovi i uvijači za kosu. Stoji natpis "uskoro opet u prodaji".

Generalno u cijelom centru i nije bilo neke gužve. Svakome je milo ušparati koju kunu i željeni proizvod kupiti za 20 do 30 posto jeftinije, no to je to. Na neka enormna sniženja nismo naišli. Osim u trgovini "Svilanit Vitapur" gdje su kuhinjski lonci, teće, madraci, jastuci, sve za dom dakle, na popustu i do 70 posto.

Prevrću, mahom žene, lonce i teće, manje pa veće, pokušavaju se prisjetiti imaju li takvo što već negdje kod kuće. Muževi im, s druge strane, isprobavaju madrace. Sniženi su za 35 posto. Prilika je to, kažu nam u prolazu, koju valja iskoristiti. Pokućstvo se, vele nam, brzo potroši, a dom valja svako koju godinu nečim novim nadopuniti.

image
Vojko Basic/Cropix

Načuli smo da će se olabaviti i cijene elektronike. I jesu. Nešto sitno. U Santa Domenice na popustu su laptopi. Do 10 posto. Vrzmaju se većinom mladi oko njih. Studenti pretpostavljamo. A ono što generaciju digitalnih urođenika naročito privlači, elektronički romobili. Segway model ‘spao‘ je s četiri tisuće na 2.849 kuna.

Povirili smo i u kutak za sportske entuzijaste. Ili one koje to žele postati. U Hervisa je sniženje na raznim asortimanima. Tenisicama. Sportskim jaknama. Salomonkama. Biciklima. Do tridesetak posto. Ispred trgovine ‘uhvatili‘ smo oca s dvoje mališana.

- Oni su živahni, oće u sve žive sportove, pa idemo vidit što se nudi. Ne znamo uopće ni koliki su popusti. Možda padne i novo biciklo, a patike su uvik nešto šta brzo prerastu i triba im - dodao je otac i produžio pravo s djecom u shopping.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 20:14