StoryEditorOCM
Splitima li šta slobodno?

U splitskim domovima bit će mjesta samo za četvrtinu studenata. Raspitali smo se i koliko će ih ubuduće koštati smještaj

Piše Lucija Vujnović
18. kolovoza 2023. - 08:58

Bliži se početak akademske godine 2023./2024., a pronalazak smještaja neće zaobići ni tisuće studenata koji su upisali splitske fakultete. Studentski centar u Splitu objavio je natječaj za raspodjelu mjesta u studentskim domovima te učeničkim domovima i kod privatnih stanodavaca na koji su se trebali prijaviti do 24. srpnja u 14 sati.

- Privremeni rezultati natječajnog postupka za subvencionirano stanovanje bit će objavljeni vjerojatno krajem ovog tjedna, u petak 18. kolovoza, ili početkom idućeg tjedna, u ponedjeljak ili utorak, 21. ili 22. kolovoza - kazao je Matko Matković, pomoćnik ravnatelja za smještaj i održavanje SC-a Split.

Spinut nešto jeftiniji

Split trenutno raspolaže s tri studentska doma: "Dr. Franjo Tuđman" (Kampus), "Bruno Bušić" i Hostel "Spinut", a smještanog kapaciteta za sve, nažalost, nema, pogotovo ako se uzme u obzir podatak da se ove godine na studije Sveučilišta u Splitu upisalo 4508 studenata.

- Sukladno odluci o kvotama MZO-a (broju mjesta), za akad. 2023./24.g., Studentski centar Split ima mogućnost smještaja 1173 studenta u studentskim domovima - poručio je Matković.

Mjesečni iznos koji studenti moraju izdvojiti za smještaj ovisi o uvjetima stanovanja, a plaća se po krevetu. U Studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman" jedan krevet u sobi za dvije osobe košta 104.85 eura, dok će student koji želi biti sam u sobi za to morati izdvojiti 118.12 eura.

Studentski dom Hostel "Spinut" nešto je jeftiniji, no postoji samo opcija s cimerom, a to iznosi 83.62 eura po krevetu. U Studentskom domu "Bruno Bušić" cijena je jednaka za dvokrevetnu sobu, a ovdje postoji opcija i trokrevetne sobe i košta 65.03 eura mjesečno po krevetu.

- U odnosu na prethodne godine cijene smještaja ostaju iste i za sada se neće povećavati - poručio je pomoćnik ravnatelja.

image

Dom Bruno Bušić

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:02