StoryEditor
Splitdi je zapelo?

U Split sinoć došlo samo 2300 doza cjepiva, puno manje od najavljenih 6000. Nastavi li se ovako, nije ni trebalo seliti s Mertojaka u Spaladium Arenu

2. ožujka 2021. - 10:03
Saša Burić/Ilustracija/Cropix

Bojimo se da bi željena procijepljenost stanovništva u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji (SDŽ) do lipnja ove godine mogla ostati tek "sanak pusti".

Naime, dosadašnja dinamika pristizanja cjepiva ukazuje na to da se do ljeta neće stići procijepiti željeni broj stanovnika SDŽ.

Posljednja isporuka cjepiva bila je u ponedjeljak poslijepodne, a kako saznajemo u Nastavni zavod za javno zdravstvo pristiglo je 2300 doza PfizerBiontech cjepiva, što je daleko manje od najavljenih oko šest tisuća doza raznog, do sada odobrenog cjepiva.

Ukoliko se nastavi ovakva (ne)dinamika pristizanja cjepiva postavlja se pitanje i potrebe otvaranja Spaladium Arene za cijepljenje naveliko, jer pristigle doze su dovoljne za cijepljenje "na malo". S ovolikim, do sada ovog tjedna pristiglim dozama cijepljenje se bez ikakvih problema i gužvi može obavljati kod liječnika obiteljske medicine i na punktu posebnih dežurstava na Mertojaku, u kojemu se to i odvijalo do otvaranja Spaladium Arene.

Međutim, kako doznajemo do kraja tjedna bi u Split trebalo "sletjeti" još oko tri tisuće doza AstraZenece i oko tisuću doza Moderninog cjepiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2021 11:11