StoryEditor
SplitKonkretan projekt

U Spinutu se proteklih dana vrijedno radi na obnovi sportskog igrališta: ‘Dugo se nije ništa ulagalo, ovo je tek početak uređenja...‘

28. siječnja 2021. - 22:32
Joško Šupić/Cropix

U Spinutu se proteklih dana vrijedno radi na obnovi sportskog igrališta kojim se koriste I. i II. gimnazija, Obrtna tehnička škola i Osnovna škola "Spinut", a koje je na dijelu predviđenom za košarku dobilo novu podlogu.

Čak dva obnovljena košarkaška terena veselit će brojne stanovnike ovoga kotara, koji se ovdje rado rekreiraju bez obzira na dob ili školsku pripadnost. Upravo je ovu vrijednost za svoj kvart, kao jednu od ključnih, prepoznala skupina novih, nezavisnih kotarskih vijećnika, započevši svoju priču revitalizacije Spinuta s balunom.

– Riječ je o inicijativi nas mladih iz kvarta koja se odlučila kandidirati na kotarskim izborima u Spinutu, i koja je na koncu i dobila mene na čelu kotara. Svjesni smo da se dulje vrijeme nije konkretno ulagalo u školsko igralište, tako da je ovo tek početak njegova uređenja – kazao nam je Luka Kovač Levantin, nezavisni predsjednik Gradskog kotara Spinut.

image
Joško Šupić/Cropix

Riječ je, kako doznajemo, o ugradnji nove amortizirajuće, elastične podloge specijalno za košarkaške svrhe. Investicija se financira iz sredstava Gradskog kotara Spinut, u prvoj od mnogih faza ulaganja, a čija će se ukupna vrijednost doznati nakon završetka javne nabave, koja je, prema riječima našeg sugovornika, u tijeku. Dovršetak radova koji su procijenjeni na cca 120.000 kuna, koji su započeli prije nešto više od dva tjedna, očekuje se već idućeg tjedna, ovisno o vremenskim prilikama.

– Posebno me veseli činjenica što se praktički mjesec dana nakon početka mandata krenulo s radovima. Napokon se počelo konkretno ulagati u taj dio kvarta kojem se godinama nije pridavala pažnja. Ovaj se projekt realizirao u vrlo kratkom roku od mojeg dolaska na kotarsku funkciju, što me dodatno veseli i daje mi motivaciju za daljnji rad – naveo je Kovač Levantin, naglasivši kako priča o Spinutu neće stati na tome.

– Sigurno će se raditi dalje na konkretnim projektima i nadam se da će ljudi biti ugodno iznenađeni – dodao je.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 07:17