StoryEditorOCM
SplitFERMAI

U secesijskoj zgradi bivšeg Rektorata u centru Splita uskoro otvara novi heritage hotel: obitelj Pulić uložila je 42 milijuna kuna u ovu investiciju

Piše D.B.
19. lipnja 2020. - 23:01

Godinama je to bila zgrada Rektorata Sveučilišta u Splitu, a onda je početkom 2018. prodana splitskoj firmi "Quatro Company" u vlasništvu poduzetničke obitelji Pulić i to za iznos od 2, 7 milijuna eura. Rektorat se preselio u bivšu "Brodomerkovu" upravnu zgradu u Poljičkoj (uskoro bi opet trebao seliti u prostore Sveučilišne knjižnice na Kampusu, op. D.B.)), a cijenu prodaje te nekretnine u centru Splita odredio je Roko Mijanović, sudski vještak za graditeljstvo.

On je izradio elaborat o tržišnoj vrijednosti ove 1218,1 kvadrata velike nekretnine i zaključio da svaki njezin metar četvorni vrijedi 2175,58 eura. U međuvremenu je ova secesijska dama, ujedno i zgrada zaštićenog kulturnog dobra, u Livanjskoj 5 u  temeljito obnovljena i iz akademske zgrade (nekad je tu bio i Zadružni savez) pretvorena u novi heritage hotel.

Otvorit će se krajem lipnja i to pod imenom "Fermai!, a investitori kažu da će biti jedan od najatraktivnijih gotela na Jadranu i mjesto za moderne putnike.

Stoljetna zgrada, jedna od rijetkih secesijskih u ovom gradu, remek je djelo arhitekta Petra Senjanovića, a interijer potpisuje poznati Studio Franić Šekoranja.

- Tvrtka "Quatro Company" u projekt je uložila 42 milijuna kuna, a svi radovi su se izvodili u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu. Dašak secesijske elegancije, klasični i vintage namještaj u kombinaciji s modernim detaljima, protežu se kroz čitav hotel, 33 sobe i dva apartmana - javlja njihova PR menadžerica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 19:30