StoryEditorOCM
SplitODLUČNO - NE!

Građani Spinuta još su jednom poručili Puljku što misle o pres kontejnerima u svom kvartu! ‘Oštro smo protiv!‘

Piše Ana Franić
22. ožujka 2023. - 17:46

Stanovnici Spinuta po drugi put su prosvjednom šetnjom preko pješačkog prijelaza u Ulici sedam Kaštela gradskoj vlasti jasno poručili kako ne žele pres kontejnere u svom kvartu.

- Je li ovo centar grada? Je. Zašto u centru žele ostavljat smeće. Ima dosta turista i apartmana. U Rendićevoj ulici napravili su podzemne kontejnere, još nisu proradili... Najgore je što nas nitko nije pitao, ignoriraju stanovnike... Bolja je neka lokacija malo izvan grada - rekla nam je Ljiljana Dajak.

Luka Kovač Levantin, predsjednik GK Spinut bio je i više nego zadovoljan odazivom građana.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Odaziv je fantastičan, drago mi je zbog svih ljudi koji su došli uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća gdje će se ponovo pričati o navedenoj točki koju će oporba predložiti.

Gradski kotar je u koiheziji s građanima i predstavnicima stanara iz Kaštelanske ulice, podnijeli smo i upravnu tužbu zbog ispitivanja zakonitosti odluke o postavljanju pres kontejnera čemu se oštro protivimo.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Na pitanje je li na pomolu ikakvo rješenje, čelnik Spinuta je kazao kako do ovog ne bi ni došlo da je bilo alternative. Rekao je kako očekuje da se kontejneri - ne postave.

Novinare je zanimalo kako komentira činjenicu da Grad sutra može postaviti kontejnere s obzirom na to da pravni postupak traje.

- Sama odluka na Gradskom vijeću je donesena prije mjesec i tjedan dana i kontejneri nisu stigli. Mi smo napravili sve što je bilo u našoj moći - od apela, prosvjeda, peticija...

image
Božidar Vukičević/Cropix

Žao mi je što izvršna vlast nije stavila točku na dnevni red, ali hoće oporba, tako da se nadamo da će sve skupa biti okončano - kazao je i dodao na kraju kako se sve ovo moglo izbjeći u svjetlu najave gradonačelnika Ivice Puljka da bi se u luku vratio dvosmjeran promet te da bi kontejneri mogli ostati na Bačvicama.

Stanovnici Spinuta gradonačelniku Puljku najviše zamjeraju nedostatak komunikacije, smatraju da je gradska vlast željela utiho progurati ovakav scenarij.

- Glavna poruka je da je potrebna bolja komunikacija Grada s kotarevima. Da je ovo prvo bilo upućeno na gradski kotar pa da se onda i bolje iskomuniciralo s građanima sigurno bi se našlo bolje rješenje. Gospodin Puljak je sigurno s ovim izgubio svoje birače na Spinutu - rekao nam je Ante.

Inače, policija je zatvorila cestu od križanja s Matoševom i Ulicom 8. Mediteranskih igara te usmjerava vozače na drugu rutu... Tako je policija stanovnike Spinuta onemogućila da dobiju podršku i vozača koja u prvom prosvjedu nije izostala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 15:45