StoryEditor
Splitdogovori traju

U ponedjeljak nas čeka nastavak sjednice splitskog Gradskog vijeća, Kerumovi vijećnici najavili dolazak: ‘Vidjet ćemo kako će glasovati‘

1. listopada 2020. - 20:27

U ponedjeljak bi se trebala nastaviti 37. sjednica Gradskoga vijeća Grada Splita, kažemo "trebala bi", jer je još uvijek upitno hoće li se ponoviti scenarij s posljednjeg pokušaja održavanja iste.

Tada su, podsjećamo, vijećnici HGS-a po uputi svojeg predsjednika Željka Keruma odbili sudjelovati u vijećanju. Sjednica je otvorena, pa je potom predsjednik GV Igor Stanišić prepustio vođenje svojem zamjeniku Petru Škoriću, a ovaj je potom ustvrdio kako kvoruma nema, jer su nedugo nakon svojih koalicijskih partnera i HDZ-ovci napustili dvoranu.

Za veliki nastavak spremna je i velika dvorana, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Početak bi trebao biti u 14.30 sati, a do tada možemo samo spekulirati jesu li HDZ-ovci uspjeli postići dogovor sa svojim koalicijskim partnerima.

- Vijećnici iz HGS-a će sigurno doći na sjednicu, ali kako će glasovati to će se tek vidjeti – zagonetan je bio Igor Stanišić, predsjednik Gradskog vijeća Splita.

Teoretski se i prošla sjednica mogla nastaviti i privesti kraju da ekipa iz HDZ-a nije krenula njihovim stopama, uputio nas je. Isto tako nam je kazao kako će se 30. listopada održati još jedna tematska sjednica, gdje će se govoriti o trenutnom stanju i budućnost gradskih tržnica.

- Postoji i mogućnost da se u međuvremenu organizira još jedna sjednica, jer je s mjesta ravnateljice Dječjeg vrtića Radost otišla Endica Radić Hozo, a Gradsko vijeće mora potvrditi njenu nasljednicu, odnosno nasljednika,  makar i u formi “v.d.”-a, vršitelja dužnosti – otkrio nam je Stanišić.

image
Joško Šupić/Cropix

- Dolazimo - potvrdio nam je i Petar Škorić dolazak HDZ-ovih vijećnika na nastavak sjednice Gradskoga vijeća.

- Na tragu smo međusobnog dogovora i ostvarenja koalicijskog sporazuma, a sve kako bi rebalansom proračuna omogućili normalno funkcioniranje grada. Naša odgovornost kao vladajuće većine je stvoriti uvjete za nastavak realizacije velikog broja projekata koji su započeti ili planirani, te dati doprinos na umanjenju štetnih posljedica pandemije koronavirusa na gradski proračun, ali i na sve naše građane. Donošenje ključnih odluka na Gradskom vijeću, poput rebalansa proračuna, je preduvjet kako bi te ciljeve postigli - rekao nam je Škorić, zaključivši:

- Svi oni koji se tome suprostavljaju ili o tim temama politiziraju ne čine dobro svome gradu.

Podsjećamo kako su splitski gradski vijećnici uspjeli doći do 31. točke dnevnog reda, pred njima je ona najvažnija – izmjene i dopune Proračuna Grada Splita za 2020. godinu, s projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Stanje u gradskoj blagajni, svima je jasno, nije bajno, zbog korone priliv je manji, slabiji, sporiji...

Očekuje nas i izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2019. godine, za koje upućeni očekuju kako ga HGS-ovci neće prihvatiti. Nakon toga na red treba doći ono što izrazito zanima građane Splita – a to su izvještaji o radu komunalnih, gradskih poduzeća.  

image
Duje Klarić/Cropix
item - id = 1048055
related id = 0 -> 1130367
related id = 1 -> 1130366
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 12:27