StoryEditor
SplitAKO PIJEŠ, NE VOZI

U policijskoj akciji ‘Smanjiu brzinu i guštaj u litu‘ ovog vikenda čak 86 vozača zatečeno u vožnji u pijanom stanju! Evo koliko je bilo ostalih prekršaja...

7. lipnja 2021. - 14:03

U sklopu preventivne akcije "Smanji brzinu i guštaj u litu" policijski službenici su na području PU splitsko-dalmatinske proveli nadzore i kontrole sudionika u cestovnom prometu.

Proteklog vikenda lipnja policija je na cestama Županije sankcionirala ukupno 675 različitih prekršaja.

Tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa na nekoliko lokacija na području Splitsko-dalmatinske županije, ukupno je alkotestirano 700 vozača, a njih 86 bilo je pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola bila je 2,52 g/kg.

Policijski službenici su utvrdili 188 prekršaja vezanih uz brzinu, 81 osoba nije koristila sigurnosni pojas, dok je 66 osoba koristilo mobitel tijekom vožnje.

- Kako ne bismo ostali na brojanju prekršaja i posljedica, Policijska uprava splitsko-dalmatinska zajedno s partnerima u zajednici pokreće preventivnu akciju naziva "Smanji brzinu i guštaj u litu".

Akciju pokrećemo upravo sada, računajući na potporu i partnerski odnos svih građana i gostiju koji se žele vratiti na "staro normalno" vodeći pri tom brigu o svim rizicima koje uz porast turističkog prometa donosi i sve veći broj automobila na cestama, opuštanje na godišnjem odmoru i duge noćne zabave karakteristične za topla ljeta na našoj obali - navode iz policije.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Uz aktivnu prisutnost na cestama, još će se, najavljuju, intenzivnije baviti prevencijom i unaprjeđenjem sigurnosti u prometu, a zajedno s institucijama i savjesnim građanima i ostvariti cilj – biti sigurniji u prometu.

Podsjećaju još jednom vozače da smanje brzinu, ne konzumiraju alkohol prije upravljanja vozilom, vežu pojas, ne koriste mobitel tijekom vožnje, da stave kacigu na motoru i - guštaju u litu.

- Ova akcija ima za cilj prvenstveno preventivno utjecati na svijest vozača o štetnosti i opasnosti od kršenja prometnih pravila i propisa, posebno po pitanju prekršaji koji su nazvani "faktori rizika".

Sankcioniranje utvrđenih prekršaja nužna je posljedica neodgovornog ponašanja i podsjetnik da samo odgovornim ponašanjem čuvate sebe i druge. Prometna nesreća može se dogoditi svakom - stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge! - poručuju iz splitske policije.

image
Josko Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2021 13:06