StoryEditor
SplitSVE LEGALNO, ALI...

U obnovu uloženo 22 milijuna kuna, a pogled na Hrvatski dom zaklanja štekat

7. lipnja 2020. - 15:18

Hrvatski dom, secesijska zgrada iz 1908. godine, u Tončićevoj ulici ove godine zasjala je u punom sjaju, nakon cjelovite obnove, rekonstrukcije i restauracije.

U obnovu zgrade Grad i Ministarstvo kulture uložili su ukupno 22 milijuna kuna, a radove su izveli "Teh-gradnja" iz Zagreba i "Neir" iz Splita, prema projektu "Studija G2" iz Zagreba. Ljepotica iz Tončićeve oduzima dah prolaznika, ali ponovnim otvaranjem ugostiteljskih objekata nakon završetka mjera koje su bile na snazi zbog koronavirusa, u oko nam je upalo nešto drugo.

Naime, ispred zaštićenog spomenika kulture postavljeni su veliki stolovi restorana "Silk" koji narušavaju idilu. Na upit jesu li spomenuti stolovi legalno postavljeni, Goran Dlaka, novi voditelj komunalnog redarstva, kazao je kako restoran ima važeći ugovor za korištenje javne površine, te da se njegov štekat nalazi unutar ugovorenih gabarita.

Drago nam je da je sve po propisima, ali pitamo se je li ta vrsta stolova i klupa najsretnije rješenje za taj dio grada. Da ne govorimo o udaljenosti od netom obnovljenog baštinskog bisera i općoj primjerenosti štekata kao sadržaja uz spomenik kulture...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. srpanj 2021 12:35