StoryEditorOCM
Split70 ŠKOLSKIH SATI

U našoj županiji je 450 izbjeglica iz ratom pogođene Ukrajine pronašlo utočište, a kako bi im olakšali socijalizaciju Centar ‘Zlatna vrata‘ organizira besplatni tečaj hrvatskog jezika

Piše J.L.
13. ožujka 2022. - 18:49

S početkom ovoga tjedna broj Ukrajinaca, žena i djece, koji su našli utočište daleko od ratnih zbivanja na području Splitsko-dalmatinske županije popeo se na 450, ali iz dana u dan raste.

Kako bi im olakšali socijalizaciju u našoj zemlji, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata" ponudio je besplatni tečaj hrvatskog jezika u trajanju od 70 školskih sati, koji će započeti 23. ožujka.

Prijavljivanje zainteresiranih odvija se preko Udruge za ukrajinsku kulturu u Dalmaciji "Cvit", a za sada ih ima 30. Budući da se radi o ženama koje nemaju kome ostaviti na čuvanje djecu, nastava će se održavati i u učionici i online.

Nastavu će održavati predavačica koja ima iskustva u radu s emigrantima, a svoju volontersku pomoć već su ponudili i neki nastavnici hrvatskog jezika, uglavnom pomoć se nudi velikodušno i sa svih strana.

Centar "Zlatna vrata" inače jedini u Splitu ima verificiran program nastave hrvatskog jezika od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Mimo toga, u njihovoj Kinoteci predstavit će se filmovi ukrajinskih autora, a 21. ožujka, na Svjetski dan poezije, u prostoru Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje u Dioklecijanovoj 7 održat će se pjesnička večer i čitati stihovi ukrajinskih književnika. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 17:24