StoryEditor
Splitu niskom startu

U Lidl stigle rukavice, kupci ignorirali jasna pravila: disciplina je naglo iščezla, zaštitar i prodavačice na kasi su im oduzimali nedopuštene zalihe

Piše M.Dr.
28. ožujka 2020. - 11:57

Subota je, rano jutro i prvi dan vikenda. Dovoljno dobar razlog za otići do trgovačkih centara prije nego se stvori gužva. Ipak, iako je tek osam sati, valja se naoružati strpljenjem, jer gužva se već stvorila.

Za navalu na Lidl na Poljudu postojao je još jedan razlog - stigla je nova pošiljka zaštitnih rukavica. Čitatelji su nam poslali snimku nevjerojatne kolone preko cijelog parkirališta. Ljudi su čekali disciplinirano, pazeći na socijalnu distancu.

Tako je bilo oko osam sati ujutro, o čemu smo vas izvijestili. No, niti pola sata kasnije, javljaju nam čitatelji, situacija se potpuno promijenila. Ni traga od naših discipliniranih sugrađana.

Iako su svi redom održavali distancu jedni od drugih, dobar dio Splićana pokušavao je u svoja kolica utrpati što više kutija zaštitnih rukavica. Gramzljivim kupcima višak kutija na silu je oduzet. Iz kolica su im ga vadili zaštitari i osoblje trgovine.

Zar je do ovoga stvarno trebalo doći? Pravila su bila jasna: svaki kupac ima pravo uzeti samo jedno pakiranje rukavica. 

Naš se čitatelj ipak uspio dokopati jednog paketa, dala mu ga je prodavačica na blagajni. Ostale su samo veličine S i L.

No nemojte trčati po svoju kutiju. Rasprodane su oko devet sati, možda malo iza.

Priču smo provjerili i kod Lidlove službe za kupce i dobili potvrdu: jasno su postavljena pravila - 'jedna kolica-jedan paket'.

Zaštitne rukavice bile su na akciji, a hoće li oni koji jutros nisu uspjeli nabaviti svoj paket isto imati priliku napraviti u sljedećih nekoliko dana u službi za kupce - ne znaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 06:10