StoryEditor
Splitozbiljna sniženja

Police Konzuma ubrzano se pune, počinje velika akcija, doznali smo što će se sve moći kupiti u pola cijene: Na košarici se može dobro ušparati

14. listopada 2020. - 22:38

- Uvijek pazim ako je neka roba bila 40 kn a sad je 31 kn, normalno da ću je kupiti sada. Na košarici se može dobro ušparati. Svi lanci imaju svoje ponude i pratimo koliko stignemo. Većina ljudi vam to tako radi - kazao nam je Mio Kristić iz Podstrane, kojeg smo zatekli na izlazu iz Super Konzuma na Sirobuji, s vrećicom punom, pogađate - snižene robe.

U vremenima kada ne samo domaća, nego i svjetska ekonomija bilježe pad BDP-a i porast nezaposlenosti, mnogi će svaki kunu dva puta okrenuti prije nego će je potrošiti. Prepoznajući potrebu za uštedama, trgovci nam izlaze ususret raznim akcijama i sniženjima koje ukupnu potrošnju čine ipak malo podnošljivijom.

Lakša svakodnevnica

Među ozbiljnijim sniženjima ona su koja nude i do 50 posto uštede, kakva nas od ovoga četvrtka čekaju u Konzumu, pa smo navratili provjeriti o čemu je riječ.

image
Joško Šupić/Cropix

Redovna akcija od 3 500 sniženih proizvoda, koje ovaj trgovački lanac nudi svojim kupcima u vidu tjednih sniženja, ovoga je puta proširena na preko 1000 dodatnih proizvoda, koje ćemo, po povoljnijoj cijeni moći kupiti na nešto duže staze.

Riječ je, kako navodi Zoran Mitreski, predsjednik uprave Konzuma, o godišnjem ulaganju u iznosu od oko 70 milijuna kuna u kojem sudjeluje više od 140 dobavljača s proizvodima koji se kod njih rado kupuju.

- Vjerujem da će kupci i ovog puta prepoznati naša nastojanja da im olakšamo svakodnevicu, osobito u ovoj godini koja je za sve nas bila posebno izazovna - istaknuo je obrativši se medijima s najavom popusta.

Dobra računica

U pola ćete jeftinije tako proći odlučite li se, između ostalog, na kupnju pojedinih proizvoda iz Eva asortimana konzervirane ribe, raznih vrsta Mikado čokolada, zatim integralne tjestenine iz proizvodne linije samog trgovca, ili pojedinih suhomesnatih proizvoda iste marke.

image
Joško Šupić/Cropix

Značajno su snižene i cijene nekih osnovnih namirnica renomiranih domaćih i stranih brendova, poput ulja, margarina, riže i tjestenina, zatim praška za rublje, kuhinjskog papira, pa čak i pakiranog mesa, ali i nešto, za ove prigode - luksuznije robe, poput viskija, džina i piva popularnih marki, te raznih razvikanih slastica.

Prigoda je svakako za 'pobrati vrhnje', što redovito čine i Jasna i Antonija iz Splita, koje smo zatekle na izlasku iz trgovačkog centra.

- I inače idemo u dućan kad znamo da je nešto na sniženju, pa ćemo i ovu priliku iskoristiti. Možda ne već sutra, jer smo upravo namirile naše potrebe za neko vrijeme, ali kad dođemo kupimo i više onoga što nije na sniženja, tako da i trgovci tu imaju dobru računicu - istakla je Antonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 17:56