StoryEditor
SplitSTEGOVNI POSTUPAK

U izvanrednom nadzoru u splitskoj Ratnoj luci Lora, viši časnik na iznenadnom testu bio je pozitivan na kokain

Piše PSD
23. studenog 2021. - 20:49

Satnik Hrvatske vojske bio je pozitivan na kokain. Otkriveno je to u izvanrednom nadzoru u splitskoj Ratnoj luci Lora, gdje je u ponedjeljak obavljena kontrola, doznao je Dnevnik Nove TV.

Službeno nije poznato je li drogu konzumirao dok je bio u službi ili izvan nje niti kako ju je nabavio. ''Neslužbeno doznajem da su testirani i neki njegovi članovi obitelji, na dužnosti su u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Inače, ovo je samo u studenome četvrti takav slučaj - već su podnesene tri stegovne prijave, kriminalistička istraga u ovom slučaju još traje.

Časniku prijeti stegovni postupak, ali i izbacivanje iz sustava'', kazala je Pezo Moskaljov javljajući se za Dnevnik Nove TV ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Na području Hrvatske u ponedjeljak je testirano 30-ak vojnika, među njima jedna trećina bili su specijalci: ''Dodajmo ovome i da je početkom mjeseca u pretresu obiteljske kuće u Dalmaciji civilna policija pronašla nešto više od pet kilograma marihuane i opet kod djelatne vojne osobe''. U MORH-u, ali i Glavnom stožeru već su ranije najavili strože kontrole, no danas na ovu temu tek šture informacije, prenosi Dnevnik Nove TV.

item - id = 1145462
related id = 0 -> 1160417
related id = 1 -> 1160409
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 06:53