StoryEditorOCM
SplitDOBIT ĆE NOVCE

U Banovini ne žele ‘udomiti‘ bazensku školjku koja je za vrijeme vaterpolskog prvenstva bila u Spaladium Areni, idu u rekonstrukciju postojećeg bazena. Zato ima tko hoće...

Piše Split SD
27. listopada 2022. - 06:44

Grad će, ako vijećnici tako odluče, ostati bez bazenske školjke s pripadajućom mehanizacijom koja je bila montirana u Spaladium Areni za  vrijeme održavanja Europskog vaterpolskog prvenstva u Spaladium Areni.

- Utvrđuje se da Grad Split nije u mogućnosti realizirati ugradnju bazenske školjke s pripadajućom mehanizacijom do 1. travnja 2023. godine - stoji u prijedlogu zaključka o njezinu raspolaganju.

U obrazloženju stoji kako se Hrvatski vaterpolski savez (HVS), između ostalog, obvezao nakon održanog Europskog vaerpolskog prvenstva, ostaviti Gradu Splitu na raspolaganje bazensku školjku s pripadajućom mehanizacijom.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Grad Split ima nekoliko lokacija na području grada Splita gdje bi se bazenska školjka mogla ugraditi, ali u ovom trenutku, stoji u dokumentu, navedene lokacije nisu spremne za realizaciju postupka ugradnje zbog neriješenih imovinsko - pravnih odnosa i neispunjavanja prostorno planskih preduvjeta.

- Nadalje, Hrvatski vaterpolski savez nije u mogućnosti garantirati da će cijena instalacije bazena na trajnu lokaciju biti nepromijenjena nakon 1. travnja 2023. godine, što značajno povećava troškove ugradnje, budući da najizglednija moguća lokacija neće biti spremna za ugradnju do prethodno navedenog datuma. Jednako tako, skladištenje i konzerviranje same bazenske školjke koje bi bilo neophodno, neminovno bi povećalo troškove Gradu Splitu.

Uvažavajući navedeno, Aneksom I. Ugovora se predviđa mogućnost da je HVS, ako Grad Split ne bude imao adekvatnu lokaciju za ugradnju bazenske školjke s pripadajućom mehanizacijom, ima pravo zadržati, a istovremeno izvršiti povrat financijskih sredstava u iznosu od dva milijuna kuna kuna na račun Grada.

Ako se gradski vijećnici prihvaćanjem ove točke odreknu montažnog bazena, Grad Zadar ga čeka raširenih ruku. Naime, Grad Zadar je prošlog tjedna HVS-u uputio pismo namjere u kojem je izrazio želju za kupnjom bazena koji bi bio trajno postavljen na Višnjiku.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Iako je cijela stvar još uvijek u pregovorima, za razliku od Splita, zadarski Športski centar Višnjik ima gotovu dokumentaciju za postavljanje bazena.

Naime, prema urbanističkom planu Višnjika planirana je izgradnja olimpijskog bazena i bazena za skokove u vodu, a Višnjik je za takav zahvat dobio i građevinsku dozvolu.

No, slučajno ili ne, Grad je raspisao natječaj za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju bazena u sportskoj lučici "Mornar". Procijenjena vrijednost nabave iznosi 700.000 kuna bez PDV-a. Ponude se mogu dostaviti najkasnije do 11. studenog ove godine, a njihovo javno otvaranje bit će upriličeno u Banovini istog toga dana u 10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 22:16