StoryEditorOCM
SplitTUŽNA VIJEST

U 65. godini preminuo Vedran Dragičević, bivši predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata. Ispraćaj na Lovrincu 7. siječnja

6. siječnja 2021. - 19:48

U prvim danima 2021. godine stigla je tužna vijest o preranom odlasku Vedrana Dragičevića, poznatog po svom predanom sindikalnom angažmanu.

-Iznenada, u 65. godini života napustio nas je kolega, bivši predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Vedran Dragičević - objavili su iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), kao i iz Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata u kojem je funkciju predsjednika obnašao od 2010. do 2018. godine.

Njegove kolege u SSSH-u podsjećaju kako je Vedran Dragičević sindikalnu karijeru započeo u brodogradilištu Brodosplit, gdje je bio i glavni sindikalni povjerenik SMH-IS-a.

Prije nego što je izabran za predsjednika SMH-IS-a, obnašao je funkciju regionalnog povjerenika SMH-IS-a Regije Dalmacija.

Obnašao je i funkciju potpredsjednika SSSH za koordinaciju sa sindikatima iz sektora gospodarstva.

-Osim u Hrvatskoj, bio je cijenjen i u međunarodnom sindikalnom pokretu, čemu svjedoči i njegov izbor za potpredsjednika IndustriALL-a za jugoistočnu Europu. Svima će nam nedostajati – poručuju kolege i prijatelji Vedrana Dragičevića uz iskrenu sućut obitelji.

Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 7. siječnja u 13.15 sati na splitskom Gradskom groblju Lovrinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 02:17