StoryEditorOCM
SplitOpet dernek

U 24 sata Splićani u pomoć pozvali vatrogasce više od 50 puta; gorilo, lomilo, padalo, letilo...

Piše Milena Budimir
6. veljače 2023. - 10:36

Čudovišna ova bura. Uspjela je dvadeset i četiri sata života splitskog vatrogasca naredati na dvije stranice, gusto poredane natuknice, iz minute u minutu...

image
Vladimir Dugandzic/Cropix

A sve je počelo u nedjelju, točno u 6 ujutro, nakon burnog (doslovno) dana koji ih je na ulice izveo više od 40 puta. I kako je počelo, tako više nije ni stalo do ponedjeljka u isti čas. Ovoga puta Splićani su svoje vatrogasce zvali u pomoć pedesetak puta.

image
Vladimir Dugandzic/Cropix

Stablo palo na parking muzeja Hrvatskih arheoloških spomenika, u Park šumi Marjan palo je na prometnicu, u Tršćanskoj preko parkiranih vozila... Padale su i ograde, popuštali limeni krovovi, lomile se grane, odronio se zid. A onda su u Omiškoj vatrogasci morali hitno ukloniti stakla svjetlarnika, niti minutu nakon toga odjurili su u Matošićevu, tamo je valjalo ukloniti kupe koje su prijetile pasti.Na vrijeme su stigli na Poljanu Tina Ujevića i tamo osigurali stabla od pada, u Dobrilinoj učvrstili dio skele, a onda u Poljičkoj, pazi sad, uklonili sušila sa stabla. Bura je poznata po sklonosti prema zafrkanciji.

A i gorilo je, pa su gasili dimnjak u Vukovarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 19:53