StoryEditorOCM
SplitETO NA!

Tvrtka Rimac odustala od najma poslovnih prostora u Dalmatia Toweru: ‘Hoće li Puljak i dalje iracionalno ustrajati?‘

Piše SPLIT SD
28. ožujka 2023. - 19:17

Iz tvrtke Rimac odustali od najma poslovnih prostora u 27 katova visokom "Dalmatia Toweru".

Kako se značajno odužilo dobivanje svih potrebnih dozvola za otvaranje tog poslovnog tornja, naša svjetski poznata firma koja se bavi automobilima raskinula je ugovor o najmu prostora, piše Dalmacija Danas.

- Splitski "Rimac Technology" razvojni ured nalazi se na predjelu Pazdigrada te su nam trenutni kapaciteti adekvatni za 2023. godinu. Inicijalno smo planirali preseljenje u ured u Dalmatia Toweru, no investitoru smo komunicirali raskid ugovora za najam poslovnih prostora u zgradi "Dalmatia Tower", na koji po istom imamo pravo - potvrdili su iz Rimca.

Predstavnici investitora, Westgate grupe, nisu potvrdili tu informaciju jer je riječ o ‘radu njihovih poslovnih partnera‘. No, jasno je da nisu sretni prvenstveno s gradskom upravom...

- Projekt "Dalmatia Tower" ima svoje zakupnike i radi se o eminentnim domaćim i međunarodnim kompanijama koje će Splitu donijeti više od 1000 specijaliziranih radnih mjesta. Ako dođe do situacije koju spominjete u upitu, molimo da informacije podijeliti s gradonačelnikom Ivicom Puljkom koji će građanima Splita trebati objasniti zbog čega je direktno kočio radna mjesta, činio financijsku štetu projektu, ali i Gradu Splitu - odgovorili su iz Westgate grupe na pitanje je li istina da se Rimac povukao iz projekta. Uz dodatak prema Banovini.

- Splitska administracija svjesno krši zakon i prekoračuje sve propisane rokove za izdavanje građevinske dozvole, a koju treba izdati sukladno rješenju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine iz listopada prošle godine. Zbog grubog kršenja zakona projekt Dalmatia Tower, iako je završen, još nije otvoren, a što znači da još nisu otvorene niti podružnice tvrtki koje su zakupile prostore u neboderu. Kada će biti otvorene i kada će Split dobiti nova radna mjesta u najvišem neboderu u Hrvatskoj - ovisi isključivo o tome hoće li gradonačelnik Ivica Puljak i dalje iracionalno ustrajati u kršenju zakona i skupljanju političkih poena na štetu investitora i građana. - zaključili su.

Koliko će odustajanje od najma poslovnih prostora utjecati na buduće zapošljavanje stručnjaka na splitskom području, konkretno u Rimac grupi, sudeći po njihovom odgovoru Dalmaciji Danas, čini se da neće previše jer su svjesni važnosti organskog rasta. Osim toga, na godišnjoj razini planiraju zapošljavanja sukladno dogovorenim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 06:47