StoryEditorOCM
Splitmože im bit

Turisti ignorirali zabranu i autima zakrčili Radunicu

Piše PSD.
19. kolovoza 2015. - 19:01

Centar grada ljeti je doslovno zagušen ljudima i vozilima, pa tako ni područje Radunice nije iznimka. Iako na ulazu u Kuzmanićevu ulicu ispod Vrha Lučca stoji posve vidljiva prometna oznaka pješačke zone, izgleda da su je neki turisti odlučili jednostavno – ignorirati.

S pravom ozlojeđena čitateljica “Slobodne Dalmacije” na mail redakcije poslala je fotografije na kojima se jasno vidi ulica zakrčena dvama automobilima, jednim njemačkih, drugim zagrebačkih tablica. Iako mjesto u hladu u neposrednoj blizini apartmana izgleda primamljivo, nekakav red ipak treba postojati, ustvrdila je u poruci koju nam je proslijedila s fotografijama, zapitavši se jesmo li možda odveć tolerantni prema našim gostima.

Parkiranje u centru predstavlja svima veliki problem u jeku sezone, ali osim što ovakvo ponašanje krši prometne zakone, može uzrokovati i ozbiljnije probleme jer se u slučaju potrebe blokira prolaz vozilima hitne pomoći ili vatrogascima.

Ovaj primjer je ujedno i poziv redarstvenim službama i policiji koji bi trebali pripaziti i pravovremeno reagirati na slične situacije. Ako lokalni ljudi ne iskorištavaju ovaj prostor kako bi parkirali vlastite automobile, ne bi to trebalo dozvoliti ni turistima.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 14:45