StoryEditor
Splitsplitski zaslužnici

Tukić i Hozo zaslužili nagradu za životno djelo

Piše I.Kaštelan
22. ožujka 2016. - 14:12
tuka

Dobitnici nagrade Grada Splita za životno djelo su Ante Tukić i Izet Hozo, odlučila je komisija za dodjelu ovog priznanja. Prim.dr. Tukić, kojeg je predložio Hrvatski liječnički zbor Split, prema njihovima navodima "izuzetan je primjer liječnika koji je cijeli svoj život posvetio ne samo svojoj struci već i svome gradu. Među kolegama liječnicima je bio i ostao primjer ne samo vrhunskog stručnjaka, već i dobrog kolege i moralnog čovjeka“.

Dr.med. i prof.dr.sc. Izet Hozo, prema navodima predlagatelja nagradu je zaslužio jer je kao liječnik, humanist i znanstvenik jedan od „rijetkih pojedinaca u Splitu i šire koji su vlastite kreativne potencijale, znanje i etičnost, stavili u službu društvenog i humanitarnog rada i općeg dobra, privatno podredili javnome“.

Daniela Jelić i dr. Joško Kalilić, dobitnici su osobnih nagrada, a skupne nagrade za 2015. godinu osvojili su Hrvatska ratna mornarica i Udruga za osobe s cerebralnom paralizom "Srce“.

Prestižne nagrade, ukoliko se potvrde da današnjem Gradskom vijeću, dobitnicima će biti uručene na svečanoj sjednici užežin blagdana svetog Duje.

#ANTE TUKIĆ#IZET HOZO

Izdvojeno

08. srpanj 2020 05:43