StoryEditor
SplitZAMOTALO FRANJU!

Tuđman na Rivi osvanuo s Kerumovom kesom preko lica, upaljeni su lumini, a  ostavljena je i zanimljiva poruka: 'Stavljanjem poveza na umorne predsjednikove oči želimo pokazati...'

Piše PSD
7. listopada 2019. - 10:33

Spomenik Franji Tuđmanu na Rivi jutros je osvanuo prekriven legendarnom Kerumovom žutom vrećicom  preko lica, a uz postolje kipa ostavljene su svijećice, ali i poruka nepoznatog autora.

- Paljenjem ovih lumina i stavljanjem poveza na umorne predsjednikove oči želimo pokazati kako ovo nije adekvatno mjesto na kojem bi naš prvi predsjednik trebao biti. No, postoji li uopće javni prostor koji nije u našem gradu isprostituiran bankomatom ili štekatom na kojem bi naš predsjednik uspravno stajao. Treba li naš prvi predsjednik biti na najneuglednijoj splitskoj okuci, s koje mu pogled puca na svakodnevnu tuču taksista, na nesnosnu prometnu gužvu, koju mu je sposobni Vela stavio pod nos i to bez da prizna grešku, te se barem predsjedniku, ako ne nama građanima ispriča? Mora li naš prvi predsjednik gledati privremeno nedovršeni pločnik Turističke palače? Ne bi li reprezentativno mjesto za našeg prvog predsjednika trebalo biti očišćeno od ilegalnih reklama koje su mu stavljene iza leđa? - stoji, između ostalog u pismu.

Napisano je i da su prvom predsjedniku stavili povez na oči, kako sve to ne bi morao gledati…

- Naša gesta je, kažemo, simbolična i nemoćna. Pobogu, vi odgovorni i na pozicijama, koji možete za predsjednika napraviti mnogo više, stojite skrštenih ruku. Predsjednice naša, što ne uzmete Škoru pod ruku, dođete pred predsjednika, ako imate imalo poštovanja, i ne zapjevate nad kletom sudbinom ovoga kipa? Vi, časne udruge branitelja, što ne dignete glas nad jadnim položajem našeg prvog predsjednika, pod čijim smo vodstvom krvavo stekli našu nezavisnu i jedinu domovinu? - napisano je u poruci koja je ostavljena Splićanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2021 08:06