
Nakon dvogodišnje pauze, zbog pandemije, napokon je zamirisao bakalar kojeg kuhari danima pripremaju za sugrađane i naše goste.
U podne na Peškariji podijelit će se pet tisuća porcija Bakalara. "Teća" u kojoj se bakalar priprema, prije osamnaest godina u splitskom je Škveru izrađena upravo za ovu namjenu, a preko stotinu ljudi danima je naporno radilo kako bi pripremilo ukusan blagdanski zalogaj.
- Trebalo je prvo nabaviti 250 kilograma sušenog bakalara, a zatim ga i pripremiti. Radi se o velikim količinama, samo za pokriti dno "teće" s uljem trebalo je četrdeset litara maslinovog ulja, dvjesto kilograma kapule, tona povrća… Ogulili smo i narezati pola tone krumpira!" – rekao je jedan od kuhara, Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.
Porcije će dijeliti volonteri, većinom učenici splitskih srednjih škola, a očekuje se velik interes s obzirom na to kako je cijena kilograma bakalara narasla i do pedeset eura. Požurite i uživajte u slasnom zalogaju koji vas čeka na Peškariji.
U slučaju da niste baš za bakalar, bogata je ponuda na ribarnici, a dio možete pogledati u našoj galeriji kako ne bi morali puno lutati.