StoryEditorOCM
SplitŠTA TO LIPO VONJA

Trk na Peškariju, ponuda je odlična! Nakon dvije godine napokon je zamirisao i bakalar: u podne će se dijeliti pet tisuća porcija. Pogledajte atmosferu u srcu Splita

Piše SPLIT SD
24. prosinca 2022. - 11:18

Nakon dvogodišnje pauze, zbog pandemije, napokon je zamirisao bakalar kojeg kuhari danima pripremaju za sugrađane i naše goste.

U podne na Peškariji podijelit će se pet tisuća porcija Bakalara. "Teća" u kojoj se bakalar priprema, prije osamnaest godina u splitskom je Škveru izrađena upravo za ovu namjenu, a preko stotinu ljudi danima je naporno radilo kako bi pripremilo ukusan blagdanski zalogaj.

- Trebalo je prvo nabaviti 250 kilograma sušenog bakalara, a zatim ga i pripremiti. Radi se o velikim količinama, samo za pokriti dno "teće" s uljem trebalo je četrdeset litara maslinovog ulja, dvjesto kilograma kapule, tona povrća… Ogulili smo i narezati pola tone krumpira!" – rekao je jedan od kuhara, Željko Neven Breme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:08