StoryEditorOCM
SplitSimbol Splita

Tradicija stoljećima u srcima Splićana: bliži se proslava blagdana sv. Frane na Obali, evo kako će se ove godine obilježiti

30. rujna 2022. - 20:18

Jedan od najstarijih franjevačkih samostana na hrvatskoj obali, naš splitski Sveti Frane, priprema se za proslavu blagdana svoga zaštitnika. Crkva sv. Frane na Obali stoljećima je u srcu brojnih Splićana, kao i hodočasnika sa svih strana svijeta i svojom kamenom konturom na mnogim fotografijama svjedoči kao jedan od simbola Rive i Splita.

Duhovna priprema započela je devetnicom, a u subotu navečer počinje trodnevnica kao bliža priprava za blagdan utemeljitelja franjevačkog reda. Sljedeća tri dana u 18.15 je krunica i večernja molitva, a u 19 sati sveta misa. Poslije večernje mise u ponedjeljak 3. listopada održat će se obred Preminuća serafskog oca Frane.

Na sam blagdan svetog Frane, u utorak 4. listopada, svete su mise ujutro u 7.30 i 10, a središnje misno slavlje u 19 sati predslavi i propovijeda hvarski biskup mons. Ranko Vidović.

Fratri sv. Frane na svečev blagdan od jutra otvaraju svoja vrata da se svi vjernici, hodočasnici i prolaznici mogu pomoliti i izvršiti svoje zavjete, kao što to Splićani čine već duže od 800 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 14:46