StoryEditor
Split'Prodane duše'

Torcidaši prosvjedovali na skupu HDZ-a na Rivi: pogledajte video!

Piše J.D.
7. rujna 2016. - 23:55
hdz_split15-070916

Na splitskoj Rivi održao se  HDZ-ov skup na kojem su bili nazočni  Andrej Plenković i njegovi suradnici. Kao što su i najavili, torcidaši su paralelno provodili svoje akcije.

Na Rivi su bile prisutne i policijske snage, uključujući i interventnu policiju. Okružili su navijače koji su zviždali HDZ-ovim govornicima i isticali transparente na kojima piše "11 od 17, problem i kriminal" i  "Zakon o sportu", "Prodane duše". Oko 250 navijača je skandiralo  "Izdaja, izdaja" i "Lopovi, lopovi".

HDZ-ovci su pokušali primiriti tenzije obećanjima o Zakonu o sportu i prisjećanjem na Domovinski rat, međutim Torcida nije reagirala na njihove pokušaje. Dapače, svaki pokušaj smirivanja situacije navijači su popratili još glasnijim skandiranjem.

Nositelj liste HDZ-a Damir Krstičević kazao je: "Vjerujem da će HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića biti ponovno udarna snaga naše Hrvatske. Danas u drugačijoj borbi, borbi znanjem, za zaposlenost, gospodarstvo i budućnost mladih. To je prva linija bojišnice. Opet moramo zajedno pobijediti''. 

Kao odgovor Torcida je i dalje skandirala "Izdaja".

Nikakvih nereda na skupu, osim izvikivanja parola, nije bilo. Torcidaši su mirno popratili skup i razišli se nakon početka govora predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. On je nakon toga demonstrirao svoje košarkaške sposobnosti i nastavio se družiti sa simpatizerima.

 

item - id = 390905
related id = 0 -> 1022163
related id = 1 -> 1022125
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 02:59