StoryEditor
Splitnjegova strana priče

Tomislav Bogović (SDP): Istina je da sam objavio fotografiju Suzane Kačić Bartulović s oružjem. Želio sam ukazati gdje nas takav ego trip može odvesti

Piše PSD
28. listopada 2020. - 17:45
Tomislav Bogović (SDP)Duje Klarić/Arhiv/Cropix

Povodom objave teksta o SDP-ovki Suzani Kačić Bartulović čija fotografija s pištoljem snimljena u jednoj mjenjačnici u Rogoznici kruži društvenim mrežama, kontaktirao nas je njezin kolega iz stranke, Tomislav Bogović. On je, naime, spornu fotografiju stavio na Facebook, a priča se kako je u pozadini unutarstranački sukob između njega i Suzane Kačić Bartulović. Slijedi njegova strana priče:

- Povodom članka na portalu Slodobne Dalmacije (digitalno izdanje), objavljenog 28. listopada 2020. godine pod naslovom "Splitska SDP-ovka na udaru zbog fotografije s pištoljem, u stilu Bondove djevojke. Zabrinuti i roditelji djece kojima predaje hrvatski u Ekonomskoj, autorice Marine Karlović Sabolić (https://slobodnadalmacija.hr/split/splitska-sdp-ovka-na-udaru-zbog-fotografije-s-pistoljem-u-stilu-bondove-djevojke-zabrinuti-i-roditelji-djece-kojima-predaje-hrvatski-u-ekonomskoj-1053941),

a u kojem se iznose nepotpune informacije i time ostavlja prostor različitim interpretacijama istog, smatram potrebnim reagirati u zaštitu svog osobnog ugleda.

Budući da su u predmetnom članku iznesene nepotpune informacije (citiram): "Fotografiju profesorice na Facebooku je 12. listopada objavio njezin stranački kolega Tomislav Bogović. I to na dan kada je Danijel Bezuk propucao policajca i kalašnjikovom divljao po Markovom trgu." (gotov citat), sve sukladno čl. 40.-46. Zakona o medijima, šaljem Vam zahtjev za objavu ispravka bez promjena i dopuna u istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedni način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi i to kako slijedi:

Naime, "sporne" fotografije prvotno su objavljene 7. listopada na mom osobnom FB profilu, a ponovljene 12. listopada zajedno sa slikom SDP-ovog saborskog zastupnika Matka Kuzmanića, koji na sličan način pokazuje "ljubav" prema oružju. A, do čega nas ta i takva ljubav može dovesti, tragično smo svjedočili taj dan na Markovom trgu.

Ponovljenom objavom, želio sam odgovorno ukazati kako ovakvim ego-trip slikovnim sadržajima nema mjesta u javnom prostoru (a to društvene mreže zasigurno jesu) pogotovo ukoliko ih komuniciraju političari/ke. Razumljiva mi je ljudska potreba da se ponekad "odvežemo od kraja", ali je neprihvatljivo da se javne osobe na ovakav način hvale zadovoljavanjem tog poriva - kaže Tomislav Bogović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. studeni 2020 02:10