stdClass Object ( [id] => 1384798 [title] => Svi Kerumovi ljudi: više se oslanja na nećake nego na djecu iz prvog braka, a svoju ‘vojnikinju‘ mršavo je nagradio [alias] => tko-je-tko-u-kerumovom-carstvu-i-kako-je-raslo-sto-su-ga-vise-udarali-bio-je-jaci-a-tajna-njegova-uspjeha-su-zene [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Oni koji poznaju Željka Keruma (63), koji je do 2012. bio jedan od najmoćnijih poduzetnika u Dalmaciji i od svibnja 2009. do lipnja 2013. godine gradonačelnik Splita, kažu da ima vlašku inteligenciju i da brzo misli. Ali i da mu nedostaje školskog znanja i iskustva u velikom sustavu, što nadoknađuje time što ima odličan osjećaj za ljude.

Oko sebe je, naime, okupio kvalitetan tim. Imao je najboljeg odvjetnika - Miroslava Šarića. Sestra Nevenka Bečić pokrivala mu je dućane trgovačkog lanca "Kerum". Kada je postao gradonačelnik Splita, zasjela je na čelo Gradskog vijeća, a kasnije je bila saborska zastupnica bratove Hrvatske građanske stranke i uvijek bila dobro pripremljena o temama o kojima je govorila u Saboru.

Uvelike je sagradila Kerumovo carstvo, a neki su mišljenja da je dobila "mršavo". Odnosno da ju nije nagradio na adekvatan način, onako kako je ona to zaslužila. No, kako je ona patrijarhalno odgojena, a Željko je njoj bio "zakon", ona to nikad nije dovodila u pitanje.

---

image

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani "Diokoma" 28. prosinca 2005. godine 

Nikola Vilić/Cropix
---

Bila je vojnik i vojnički je provodila bratove odluke, baš kao i Kerumov rođak Jure Šundov koji mu je vukao 90 posto posla. Bio je jedan od direktora u "Kerumu", kasnije njegov zamjenik u gradskoj upravi.

U usporedbi s mandatima drugih splitskih gradskih vlasti, dogradonačelnik Jure Šundov je napravio puno toga. U prvom planu bilo je ono što je Željku Kerumu u interesu, kao što je uređenje Zapadne obale ispred hotela "Marjan".

Bio je nevjerojatno efikasan. Zato je i neugodni postupak "lažni invalid” (u kojem nije bio upitan njegov ratni put i sudjelovanje u Domovinskom ratu, već da je lažirao dokumentaciju, zbog čega je nepravomoćno osuđen) protiv Šundova izvučen da bi se eutanaziralo Keruma. Jer što su više tukli Keruma, on je ispadao veći heroj. Kada su "skinuli" Šundova, Kerum je ostao obezglavljen, bez glavnog operativca i buldožera koji mu je u političkoj karijeri često krčio put.

---

image

Pogon "Diokoma Novog" u Planom vodio je Petroslav Sapunar, suprug Kerumove sestre Mare, koji je godinama bio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Nikola Vilic/Cropix
------
image

Rušenje "Diokoma" 2004. godine

SD
---

Zamijenio ga je Igor Stanišić, sin dugogodišnje partnerice Saše Horvata, brata Kerumove supruge Fani. Taj mladi magistar komunikologije i kroatistike 2018. godine zaposlen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, iste godine je postao predsjednik splitskoga Gradskog vijeća, gdje i sada sjedi kao vijećnik.

Igor i Goran sapunar, nećaci kojima posebno vjeruje

Nadalje, tu su Igor i Goran Sapunar, nećaci Željka Keruma. Pametni su, vrijedni i obrazovani. Vjeruje im i oslanja se na njih u poslu puno više nego na svoju djecu iz prvog braka. Možda su razlozi tome osobne sklonosti, ali i to što je Kerumova prva obitelj duboko katolička, a on je 2009. godine, tijekom gostovanja u živo na TV Dalmaciji, javnosti obznanio da je Fani Horvat, koja mu je tada bila ljubavnica, trudna, te je oženio tu 24 godina mlađu ženu. Također je za pretpostaviti da bivša supruga Anka Kerum ne bi dozvolila da se njena djeca financijski zadužuju za očev biznis, dajući osobne mjenice i zadužnice, kao što je to radio Igor Sapunar kada je 50 milijuna kuna težak kratkoročni kredit 2010. godine uzela tvrtka "Sapor", bivši "Kerum Ing" koju tvrtku je on preuzeo od Željka Keruma.

---

image

Poznati splitski poduzetnik Željko Kerum je 6. listopada 2007. godine otvorio tada najveći prodajni centar u Dalmaciji - Joker. Na fotografiji su Joško Kerum, po kojem je trgovački centar Joker dobio ime, s ocem Željkom Kerumom.

Mario Todorić/Cropix
---

---

image

Trgovački centar Joker

Vojko Basic/Cropix
---

Željku Keruma žene su puno toga rješavale u životu. Kao što je to prije bila sestra Nevenka Bečić, sada je supruga Fani koja također ima poduzetničke aspiracije. Naime, još 2010., kada je imala 26 godina, njena tvrtka "Sunčani odmor" bila je investitor stambene zgrade kod Osnovne škole "Bol" u Splitu (tvrtka je Gradu Splitu ostala dužna 395.955 kuna komunalne naknade, a u stečaju je podmireno tek 5,53 posto tog duga).

Ponosan na suprugu Fani, ne miješa joj se u posao

Fanina majka Anita Horvat, vlasnica je tvrtke "Kruščica" koja drži veliki dio Kerumovog nekretninskog carstva - među ostalim hotel i vilu "Perla" u Rogoznici, hotel Corner u bivšoj vjenčaonici na Mažuranićevu šetalištu 1 u Splitu, zatim vlasništvo nad tvrtkom "Moj market" koja u svom portfelju ima više od 90 posto dionica "Koteksa", vrijedno poljoprivredno zemljište u Kaštelima i tvrtku "Lora produkt" koja ima 11.497 metara kvadratnih vrijednog građevinskog i komunalno opremljenog zemljišta u Lori...

Fani Kerum je direktorica "Kruščice" i "Lore produkt", a u veljači 2023. je osnovala građevinsku tvrtku "Lora Komplex".

---

image

Željko Kerum, Nevenka Bečić i Jure Šundov 2009. godine 

Josko Ponos/Cropix
---

Vlasnica je vile na Mejama u Splitu koja je prethodno bila u vlasništvu tvrtke "Sapor", ranijeg naziva "Kerum Ing" koji je bilo glavni izvođač radova na hotelu "Marjan". Prema podacima iz stečaja "Sapora", Fani, koja se tada prezivala Horvat, vilu je Kerumovoj tvrtki platila 1 milijuna eura 9. svibnja 2011. godine, no isto tako se da primijetiti da se među financijskim podacima navodi i da je "Sapor" njenoj tvrtki "Latebra" isplatio 1,36 milijuna eura, no ne navodi se kojeg je to bilo datuma, samo da se radilo o isplati na temelju ugovara i pozajmici.

Prošle godine, Željko Kerum je o svojoj supruzi, s kojom ima troje djece, kazao da je na korak do doktorata u Austriji, da vodi tri hotela i pod sobom ima 50 do 100 zaposlenika, a da joj se on ne miješa u posao.

Oduvijek je imao odličan nos za biznis, ali je sve radio po intuiciji. Tako je intuitivno išao s kupnjom nekretnina i taj posao ga je jedno vrijeme nosio, ali na kraju ga je i koštao.

---

---
 

U Lori krenuo s trgovinom, sada planira grandiozan projekt

Vrijedno građevinsko i komunalno opremljeno zemljište u Lori s objektima, na adresi Zrinsko-frankopanska 68, nasuprot kolnog ulaza u ratnu luku, kupio je u stečaju propalih pravnih sljednika Radne organizacije "Termofriz" 1996. godine, a s njima i sporove protiv Grada Split i poduzeća "Lavčević" radi ispravka zemljišno-knjižnog stanja.

---

image

Kerumova punic Anita Horvat (lijevo) u svojim rukama drži Kerumovo bogatstvo. Snimljena s kćerkom Fani Horvat i Željkom Kerumom 24. ožujka 2010. godine pri izlasku iz splitskog rodilišta gdje je Fani tri dana ranije na svijet donijela sina Franu

Duje Klarić/Cropix
---

Tvrtki "Termofriz International" u stečaju platio je 610.000 kuna za 236 kvadrata poslovnog potpora u prizemlju upravne zgrade. "Termofriz montaži" u stečaju platio je 1.530.000 DEM za preostale kvadrate upravne zgrade, uredske prostore sa svlačionicama, limarske radionice, radionice za strojnu obradu, servisne radionice, alatnice... odnosno više tisuća kvadrata objekata s tvorničkim dvorištem i ostalim propadajućim zemljištem.

Tamo je 1996. godine otvorio svoju prvu veliku trgovinu u kojoj su Splićani kupovali namirnice do 2015., a danas je to jedno od njegovih najvrjednijih parcela na kojoj planira veliki projekt. Još prije 12 godina, u svom gradonačelničkom mandatu, ishodio je građevinsku dozvolu. Prošle godine je u roku dva mjeseca dobio izmjenu građevinske dozvole da bi 48 tisuća kvadrata planiranih sadržaja, vrijednost 100 milijuna eura, mogao graditi u fazama.

Sve ostalo u obitelji: Kerum glasao za spas tvrtke vlasnika Keruma

Žele (ni)je ‘papučar‘: iako punica drži njegov hotel, a supruga mu je direktorica, Kerum rasterećen od dugova ‘preuzima‘ svoje tvrtke

Igor Sapunar: Nije Željko Kerum mene ni u što uvalio. Nisam sretan kao jamac, ali spavam poput bebe; Pitali smo ga gdje je otišlo tih 50 milijuna kuna

Ti sadržaji su 125 stanova u četiri nebodera s cijenom od pet tisuća do sedam tisuća eura po kvadratu, garaža od 20 tisuća kvadrata sa 640 parking mjesta, hotel - najvjerojatnije lanca Hilton, wellness centar, vanjski i unutarnji bazen, restorani, samoposluga, banka, vrtić, ambulanta... Prošle godine o tome nam je kazao da se projekt realizira na parceli koja je samo 300 metara udaljena od centra Splita i 1100 metara udaljena od Rive.

- Moja žena, djeca i ja maksimalno smo fokusirani na taj projekt i završit ćemo ga - kazao nam je tada Željko Kerum.

---

image

Željko Kerum i Fani Horavat snimljeni 2010. godine

Duje Klarić/Cropix
---

---

image

Frani Horvat je od tvrtke "Sapor", ranijeg naziva "Kerum ing", za milijun eura kupila vilu na Mejama 9. svibnja 2011. godine.

Ante Čizmić/Cropix
---

Zahvaljujući stečajevima kupio niz atraktivnih lokacija 

U vrijeme poslovnog uspona, u stečajevima drugih tvrtki kupio je niz atraktivnih lokacija u Splitu.

Kompleks legendarne tvornice "Jugoplastika" na Brodarici, gdje je nekada desetak tisuća radnika izrađivalo plastične dijelove za automobile Zastava, Citroen, Renault, Fiat, Ladu, Daciju i Volkswagen..., kupio je 2002. i 2003. godine od "Diokoma" u stečaju i tamo izgradio Trgovački centar Joker koji je pripao njegovu sinu iz prvog braka, Jošku Kerumu.

- "Diokom" je bio stečajni postupak s velikim brojem zatečenih radnika, njih oko 2400. Nakon otvaranja stečaja radilo se 40 mjeseci s prosječno 1000 zaposlenika u tekstilu, obući i termoplastici  S obzirom na to da svi proizvodni kapaciteti na Brodarici nisu bili iskorišteni, kao stečajni upravitelj predložio sam da se proizvodnja termoplastike i konfekcije s istočnog dijela, gdje su danas hotel Atrium i stanovi POS-a, premjeste na zapadni dio gdje je sada trgovački centar Joker. Potom se krenulo s prodajom tih 9000 kvadrata zemljišta istočnog dijela kompleksa - prisjeća se Frano Krišto koji je bio stečajni upravitelj "Diokoma", te ističe da je za kupnju bio zainteresiran samo ministar graditeljstva Radimir Čačić, odnosno Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama - APN, radi gradnje stanova društveno poticajne stanogradnje u Splitu.

---

image

Gradonačelnik Splita Željko Kerum uživa u poljupcu svoje supruge Fani 2012. godine na Palmižani.

Damjan Tadić/Cropix
---

- Čekali su četvrti natječaj i nižu cijenu, ali nisu dočekali jer se Kerum prije njih javio, a nitko nije znao da će to učiniti. Tako je to Kerum kupio za šest milijuna eura nakon trećeg javnog oglašavanja prodaje u Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem listu - naglašava Frano Krišto.

Kaže da je kao stečajni upravitelj imao velikih problema sa sindikatima koji su ga proganjali dok je istovremeno svako dva mjeseca morao produžavati ugovore o radu za oko 1000 radnika među kojima je bilo bračnih parova i socijalnih slučajeva, a sve uz pritisak da se ne smije poslovati s gubitkom i dok je Kina proizvodila iste takve proizvode i uništavala takva radna mjesta izvan njenih granica.

- Kako vjerovnici nisu prihvatili moj prijedlog da se ide na stečajni plan, krenulo se u prodaju zapadnog dijela kompleksa. Nekretnina se prodavala s radnicima, odnosno s obvezom zapošljavanja 770 ljudi na tri godine. Oglašavao sam i posebno obavještavao velike tvrtke. Onda je i to kupio Kerum za skoro četiri milijuna eura i sve je ispoštovao. Bio je to izuzetno hrabar potez što je kupio nekretninu s radnicima koji su onda radili u njegovom pogonu "Diokoma novog" u Planom, a dio u Kerumovim drugim firmama - prisjetio se Franko Krišto.

---

image

Željko Kerum ispred svoje kuće i hotela "Perla" u Rogoznici

Tom Dubravec/Cropix
---

Imao je nos i kada je kupovao na Brodarici

Napomenimo kako je pogon "Diokoma Novog" u Planom, koji pogon je Željko Kerum kupio od Plive, vodio je Petroslav Sapunar, suprug njegove sestre Mare, a koji je godinama bio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. 

- Smatram da je stečaj "Diokoma" lijepo završilo jer lokacija na Brodarici više nije bila za promet šlepera koji su dovozili sirovine, a sada je to, nastavlja, lijepa i osmišljena lokacija u gradu. Istina, bilo je zagađenja za vrijeme rušenja objekata na Brodarici, ali tako je to u životu - zaključuje Frano Krišto.

Željko Kerum je za Brodaricu imao "nos" kad ju je kupio. Gradnja stanova POS-a bila je njegova politička odluka, a izvanredno je znao kombinirati.

Dugo godina do tada Split jedini u Hrvatskoj nije imao stanove POS-a. Kada je počeo razgovarati s tadašnjim ministrom Radomirom Čačićem, uvidio je da je najbolje naći nekoga tko to zna raditi. Tako je to prodao splitskom građevinskom poduzetniku Zvonku Kotarcu i to je jako dobro naplatio.

Kerum je od "Diokoma" u stečaju za oko dva milijuna eura kupio i robnu kuću "Jugoplastike" kod splitske ribarnice, koju je potom prodao pok. poduzetniku Juroslavu Buljubašiću koji je tamo otvorio luksuzni hotel "Marmont".

Kraj 1. dijela.

---

---

---

Umeo ih snig u Split kao da je Etna vulkan

Zbog Željka Keruma i Nevenke Bečić cjelodnevne sjednice Gradskog vijeća su postale toliko popularne među Splićanima da su se tada uživo i u cijelosti prikazivale na televiziji.
Legenarne su postale njihove izjave koje su dali za HRT u veljači 2012. godine, kada je pao obilan snijeg u Splitu i zaledio ulice, dok je Grad Split bio nepripremljen za njihovo čišćenje, pa su deseci ozlijeđenih građana završili na hitnom prijemu.
- Svi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit, su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imati ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima. A ukoliko nemaju djecu, onda su mogli imati nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljati s njima korektne odnose. A ako nemaju nećake i nećakinje imaju susjede, pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose - kazala je tom prilikom Nevenka Bečić, dok Željko Kerum kao gradonačelnik rekao:

- A nije ovo, boga ti, Etna vulkan, pa da je lava i da ljudi bježe iz grada. Pahuljice pale i diže se panika, to je meni sve skupa smiješno. Kome nije prohodno, neka stoji kući, svatko riskira za sebe...

---

---

image

Nevenka Bečić

Mario Todoric/Cropix
---

---

Logističar Jure Šundov

Jure Šundov je osnivao i bio predsjednik Nezavisnog sindikata, a zatim i Hrvatske udruge sindikata. U svibnju 1991. godine poveo je desetke tisuća škverana i građana na prosvjed ispred Banovine, tadašnje komande Vojnopomorske oblasti, zbog blokade sela Kijeva. Događaj je završio smrću makedonskog ročnika Saše Gešovskog i pozivom tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana da se okupljeni mirno raziđu.
Šundov se tada prebacuje u pričuvni sastav MUP-a, a  zatim u vojsku. Bio je zapovjednik 306. logističke brigade i jako dobar u logističkim poslovima.
Zbog optužnice da je lažirao liječničke nalaze, a zbog čega je kasnije osuđen, povukao se iz političkog života. Direktor je Županijskih cesta Split.

---

---

image

POS-ovi stanovi na Kili

Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix
---

---

Izgradio je POS-ove stanove na Kili

Projekt POS-ovih stanova na splitskoj Kili Željku Kerumu došao je u pravom trenutku jer nakon Brodarice Split nije imao drugi POS. I tu je imao dobar nos, kupio je zemljište na Kili gdje su bili peradarnici. Prije njega tu su vlasništvo imali "Institut IGH" i "Konstruktor-Inženjering".

Prvi zgradu je pod uvjetima POS-a na Kili izgradio preko građevinske poduzetnice Marine Wallner, a onda je njegova tvrtka “Kila”, kojom upravlja Kerumov nećak Igor Sapunar, nastavio građenje zgrada s APN-om (državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama).

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dinastija kerum (1) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => dinastija kerum (1) 2 0 11708 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-15 03:27:10 [created_by] => 3215 [created_by_alias] => Tanja Gattin [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-30 07:19:06 [modified_by] => 3215 [publish_up] => 2024-04-29 19:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Svi Kerumovi ljudi: više se oslanja na nećake nego na djecu iz prvog braka, a svoju 'vojnikinju' mršavo je nagradio page_title=Svi Kerumovi ljudi: više se oslanja na nećake nego na djecu iz prvog braka, a svoju 'vojnikinju' mršavo je nagradio [metakey] => Željko Kerum, Jure Šundov, Igor Sapunar, Fani Kerum, Petroslav Sapunar, stanovi POS-a, Termofriz, lora [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/15\/27013917.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996492.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/25679147.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/11835020.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996463.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996462.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26780069.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/1241261.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/21290596.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996495.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996494.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996482.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996479.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996475.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996474.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996462.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996448.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26976006.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996534.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/1408363.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996667.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26996696.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/1490553.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/9696425.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["ilustracija\/Cropix, SD","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix\/Cropix","Vladimir Dugandzic\/Cropix\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Damjan Tadic\/Cropix","Bo\u017eo Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix","Nikola Vilic\/Cropix","SD","SD","Josko Ponos\/Cropix","Mario Todoric\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

\u017deljko i Fani Kerum na splitskoj Rivi 2011. godine\u00a0<\/p>","

POS-ovi stanovi na Kili<\/p>","

\u017deljko Kerum ispred svoje ku\u0107e i hotela \u201dPerla\u201d u Rogoznici<\/p>","

\u017deljko Kerum u gimnasti\u010dkoj dvorani \u201dDiokoma\u201d 28. prosinca 2005. godine\u00a0<\/p>","

\u017deljko Kerum u gimnasti\u010dkoj dvorani \u201dDiokoma\u201d 28. prosinca 2005. godine\u00a0<\/p>","

Trgova\u010dki centar Joker<\/p>","

\u017deljko Kerum je od \u201d Plive\u201d kupio pogon\u00a0u Planom (Trogir)\u00a0u kojem je poslovao njegov \u201dDiokom novi\u201d<\/p>","

Diokom 2001. godine<\/p>","

\u017deljko Kerum i Fani Horavat snimljeni 2010. godine<\/p>","

Kerumova punic Anita Horvat (lijevo) u svojim rukama dr\u017ei Kerumovo bogatstvo. Snimljena s k\u0107erkom Fani Horvat i \u017deljkom Kerumom 24. o\u017eujka 2010. godine pri izlasku iz splitskog rodili\u0161ta gdje je Fani tri dana ranije na svijet donijela sina\u00a0Franu<\/p>","

\u017deljko Kerum na svom brodu Joke u Hvaru 2007. godine<\/p>","

Prosvjed radnika \u201dDiokoma\u201d u Splitu 1999. godine<\/p>","

Pogon \u201dDiokoma\u201d 2002. godine<\/p>","

Prosvjed radnika \u201dDiokoma\u201d 2000. godine<\/p>","

\u017deljko Kerum u gimnasti\u010dkoj dvorani \u201dDiokoma\u201d\u00a028. prosinca 2005. godine<\/p>","

Frani Horvat je\u00a0od tvrtke \u201dSapor\u201d, ranijeg naziva \u201dKerum ing\u201d, za milijun eura kupila vilu na Mejama 9. svibnja 2011. godine.<\/p>","

Gradona\u010delnik Splita \u017deljko Kerum u\u017eiva u poljupcu svoje supruge Fani\u00a02012. godine na Palmi\u017eani.<\/p>","

Poznati splitski poduzetnik \u017deljko Kerum\u00a0je 6. listopada 2007. godine otvorio tada\u00a0najve\u0107i prodajni centar u Dalmaciji - Joker.\u00a0Na fotografiji su\u00a0Jo\u0161ko Kerum, po kojem je trgova\u010dki centar Joker dobio ime, s ocem\u00a0\u017deljkom Kerumom.<\/p>","

Pogon \u201dDiokoma Novog\u201d u Planom vodio je\u00a0Petroslav Sapunar, suprug Kerumove sestre Mare, koji je\u00a0godinama bio\u00a0predsjednik Skup\u0161tine Splitsko-dalmatinske \u017eupanije.<\/p>","

Kerum je od\u00a0\u201dDiokoma\u201d u ste\u010daju za oko dva milijuna eura kupio i robnu ku\u0107u\u00a0kod splitske ribarnice (slika lijevo), koju je\u00a0potom prodao poduzetniku Juroslavu Buljuba\u0161i\u0107u\u00a0<\/strong>koji je tamo otvorio luksuzni hotel \u201dMarmont\u201d (slika desno).<\/p>","

Ru\u0161enje \u201dDiokoma\u201d 2004. godine<\/p>","

\u017deljko Kerum, Nevenka Be\u010di\u0107 i\u00a0Jure \u0160undov 2009. godine\u00a0<\/p>","

Nevenka Be\u010di\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_27013917_1920.jpg":"1920x1080","k_27013917_1280.jpg":"1280x1280","k_27013917_1024.jpg":"1024x1024","k_27013917_640.jpg":"640x640","k_27013917_480.jpg":"480x480","k_27013917_340.jpg":"340x340","k_27013917_220.jpg":"220x220","o_27013917_1280.jpg":"1280x853","o_27013917_1024.jpg":"1024x682","o_27013917_640.jpg":"640x426","o_27013917_480.jpg":"480x320","o_27013917_340.jpg":"340x226","o_27013917_220.jpg":"220x146","h_27013917_1280.jpg":"1280x854","h_27013917_1024.jpg":"1024x683","h_27013917_640.jpg":"640x427","h_27013917_480.jpg":"480x320","h_27013917_340.jpg":"340x227","h_27013917_220.jpg":"220x147","pp_27013917_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013917_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013917_640.jpg":"640x814","pp_27013917_480.jpg":"480x611","pp_27013917_340.jpg":"340x432","pp_27013917_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1695","hd_26996492_1920.jpg":"1920x1080","k_26996492_1280.jpg":"1280x1280","k_26996492_1024.jpg":"1024x1024","k_26996492_640.jpg":"640x640","k_26996492_480.jpg":"480x480","k_26996492_340.jpg":"340x340","k_26996492_220.jpg":"220x220","o_26996492_1280.jpg":"1280x1130","o_26996492_1024.jpg":"1024x904","o_26996492_640.jpg":"640x565","o_26996492_480.jpg":"480x423","o_26996492_340.jpg":"340x300","o_26996492_220.jpg":"220x194","h_26996492_1280.jpg":"1280x854","h_26996492_1024.jpg":"1024x683","h_26996492_640.jpg":"640x427","h_26996492_480.jpg":"480x320","h_26996492_340.jpg":"340x227","h_26996492_220.jpg":"220x147","pp_26996492_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996492_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996492_640.jpg":"640x814","pp_26996492_480.jpg":"480x611","pp_26996492_340.jpg":"340x432","pp_26996492_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25679147_1920.jpg":"1920x1080","k_25679147_1280.jpg":"1280x1280","k_25679147_1024.jpg":"1024x1024","k_25679147_640.jpg":"640x640","k_25679147_480.jpg":"480x480","k_25679147_340.jpg":"340x340","k_25679147_220.jpg":"220x220","o_25679147_1280.jpg":"1280x853","o_25679147_1024.jpg":"1024x682","o_25679147_640.jpg":"640x426","o_25679147_480.jpg":"480x320","o_25679147_340.jpg":"340x226","o_25679147_220.jpg":"220x146","h_25679147_1280.jpg":"1280x854","h_25679147_1024.jpg":"1024x683","h_25679147_640.jpg":"640x427","h_25679147_480.jpg":"480x320","h_25679147_340.jpg":"340x227","h_25679147_220.jpg":"220x147","pp_25679147_1280.jpg":"1280x1628","pp_25679147_1024.jpg":"1024x1303","pp_25679147_640.jpg":"640x814","pp_25679147_480.jpg":"480x611","pp_25679147_340.jpg":"340x432","pp_25679147_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1327","hd_11835020_1920.jpg":"1920x1080","k_11835020_1280.jpg":"1280x1280","k_11835020_1024.jpg":"1024x1024","k_11835020_640.jpg":"640x640","k_11835020_480.jpg":"480x480","k_11835020_340.jpg":"340x340","k_11835020_220.jpg":"220x220","o_11835020_1280.jpg":"1280x884","o_11835020_1024.jpg":"1024x707","o_11835020_640.jpg":"640x442","o_11835020_480.jpg":"480x331","o_11835020_340.jpg":"340x234","o_11835020_220.jpg":"220x152","h_11835020_1280.jpg":"1280x854","h_11835020_1024.jpg":"1024x683","h_11835020_640.jpg":"640x427","h_11835020_480.jpg":"480x320","h_11835020_340.jpg":"340x227","h_11835020_220.jpg":"220x147","pp_11835020_1280.jpg":"1280x1628","pp_11835020_1024.jpg":"1024x1303","pp_11835020_640.jpg":"640x814","pp_11835020_480.jpg":"480x611","pp_11835020_340.jpg":"340x432","pp_11835020_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26996463_1920.jpg":"1920x1080","k_26996463_1280.jpg":"1280x1280","k_26996463_1024.jpg":"1024x1024","k_26996463_640.jpg":"640x640","k_26996463_480.jpg":"480x480","k_26996463_340.jpg":"340x340","k_26996463_220.jpg":"220x220","o_26996463_1280.jpg":"1280x851","o_26996463_1024.jpg":"1024x681","o_26996463_640.jpg":"640x425","o_26996463_480.jpg":"480x319","o_26996463_340.jpg":"340x226","o_26996463_220.jpg":"220x146","h_26996463_1280.jpg":"1280x854","h_26996463_1024.jpg":"1024x683","h_26996463_640.jpg":"640x427","h_26996463_480.jpg":"480x320","h_26996463_340.jpg":"340x227","h_26996463_220.jpg":"220x147","pp_26996463_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996463_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996463_640.jpg":"640x814","pp_26996463_480.jpg":"480x611","pp_26996463_340.jpg":"340x432","pp_26996463_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26996462_1920.jpg":"1920x1080","k_26996462_1280.jpg":"1280x1280","k_26996462_1024.jpg":"1024x1024","k_26996462_640.jpg":"640x640","k_26996462_480.jpg":"480x480","k_26996462_340.jpg":"340x340","k_26996462_220.jpg":"220x220","o_26996462_1280.jpg":"1280x851","o_26996462_1024.jpg":"1024x681","o_26996462_640.jpg":"640x425","o_26996462_480.jpg":"480x319","o_26996462_340.jpg":"340x226","o_26996462_220.jpg":"220x146","h_26996462_1280.jpg":"1280x854","h_26996462_1024.jpg":"1024x683","h_26996462_640.jpg":"640x427","h_26996462_480.jpg":"480x320","h_26996462_340.jpg":"340x227","h_26996462_220.jpg":"220x147","pp_26996462_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996462_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996462_640.jpg":"640x814","pp_26996462_480.jpg":"480x611","pp_26996462_340.jpg":"340x432","pp_26996462_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26780069_1920.jpg":"1920x1080","k_26780069_1280.jpg":"1280x1280","k_26780069_1024.jpg":"1024x1024","k_26780069_640.jpg":"640x640","k_26780069_480.jpg":"480x480","k_26780069_340.jpg":"340x340","k_26780069_220.jpg":"220x220","o_26780069_1280.jpg":"1280x853","o_26780069_1024.jpg":"1024x682","o_26780069_640.jpg":"640x426","o_26780069_480.jpg":"480x320","o_26780069_340.jpg":"340x226","o_26780069_220.jpg":"220x146","h_26780069_1280.jpg":"1280x854","h_26780069_1024.jpg":"1024x683","h_26780069_640.jpg":"640x427","h_26780069_480.jpg":"480x320","h_26780069_340.jpg":"340x227","h_26780069_220.jpg":"220x147","pp_26780069_1280.jpg":"1280x1628","pp_26780069_1024.jpg":"1024x1303","pp_26780069_640.jpg":"640x814","pp_26780069_480.jpg":"480x611","pp_26780069_340.jpg":"340x432","pp_26780069_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1285","hd_1241261_1920.jpg":"1920x1080","k_1241261_1280.jpg":"1280x1280","k_1241261_1024.jpg":"1024x1024","k_1241261_640.jpg":"640x640","k_1241261_480.jpg":"480x480","k_1241261_340.jpg":"340x340","k_1241261_220.jpg":"220x220","o_1241261_1280.jpg":"1280x856","o_1241261_1024.jpg":"1024x685","o_1241261_640.jpg":"640x428","o_1241261_480.jpg":"480x321","o_1241261_340.jpg":"340x227","o_1241261_220.jpg":"220x147","h_1241261_1280.jpg":"1280x854","h_1241261_1024.jpg":"1024x683","h_1241261_640.jpg":"640x427","h_1241261_480.jpg":"480x320","h_1241261_340.jpg":"340x227","h_1241261_220.jpg":"220x147","pp_1241261_1280.jpg":"1280x1628","pp_1241261_1024.jpg":"1024x1303","pp_1241261_640.jpg":"640x814","pp_1241261_480.jpg":"480x611","pp_1241261_340.jpg":"340x432","pp_1241261_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1574x988","hd_21290596_1920.jpg":"1920x1080","k_21290596_1280.jpg":"1280x1280","k_21290596_1024.jpg":"1024x1024","k_21290596_640.jpg":"640x640","k_21290596_480.jpg":"480x480","k_21290596_340.jpg":"340x340","k_21290596_220.jpg":"220x220","o_21290596_1280.jpg":"1280x803","o_21290596_1024.jpg":"1024x642","o_21290596_640.jpg":"640x401","o_21290596_480.jpg":"480x301","o_21290596_340.jpg":"340x213","o_21290596_220.jpg":"220x138","h_21290596_1280.jpg":"1280x854","h_21290596_1024.jpg":"1024x683","h_21290596_640.jpg":"640x427","h_21290596_480.jpg":"480x320","h_21290596_340.jpg":"340x227","h_21290596_220.jpg":"220x147","pp_21290596_1280.jpg":"1280x1628","pp_21290596_1024.jpg":"1024x1303","pp_21290596_640.jpg":"640x814","pp_21290596_480.jpg":"480x611","pp_21290596_340.jpg":"340x432","pp_21290596_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1679","hd_26996495_1920.jpg":"1920x1080","k_26996495_1280.jpg":"1280x1280","k_26996495_1024.jpg":"1024x1024","k_26996495_640.jpg":"640x640","k_26996495_480.jpg":"480x480","k_26996495_340.jpg":"340x340","k_26996495_220.jpg":"220x220","o_26996495_1280.jpg":"1280x1119","o_26996495_1024.jpg":"1024x895","o_26996495_640.jpg":"640x559","o_26996495_480.jpg":"480x419","o_26996495_340.jpg":"340x297","o_26996495_220.jpg":"220x192","h_26996495_1280.jpg":"1280x854","h_26996495_1024.jpg":"1024x683","h_26996495_640.jpg":"640x427","h_26996495_480.jpg":"480x320","h_26996495_340.jpg":"340x227","h_26996495_220.jpg":"220x147","pp_26996495_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996495_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996495_640.jpg":"640x814","pp_26996495_480.jpg":"480x611","pp_26996495_340.jpg":"340x432","pp_26996495_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1223","hd_26996494_1920.jpg":"1920x1080","k_26996494_1280.jpg":"1280x1280","k_26996494_1024.jpg":"1024x1024","k_26996494_640.jpg":"640x640","k_26996494_480.jpg":"480x480","k_26996494_340.jpg":"340x340","k_26996494_220.jpg":"220x220","o_26996494_1280.jpg":"1280x815","o_26996494_1024.jpg":"1024x652","o_26996494_640.jpg":"640x407","o_26996494_480.jpg":"480x305","o_26996494_340.jpg":"340x216","o_26996494_220.jpg":"220x140","h_26996494_1280.jpg":"1280x854","h_26996494_1024.jpg":"1024x683","h_26996494_640.jpg":"640x427","h_26996494_480.jpg":"480x320","h_26996494_340.jpg":"340x227","h_26996494_220.jpg":"220x147","pp_26996494_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996494_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996494_640.jpg":"640x814","pp_26996494_480.jpg":"480x611","pp_26996494_340.jpg":"340x432","pp_26996494_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1322","hd_26996482_1920.jpg":"1920x1080","k_26996482_1280.jpg":"1280x1280","k_26996482_1024.jpg":"1024x1024","k_26996482_640.jpg":"640x640","k_26996482_480.jpg":"480x480","k_26996482_340.jpg":"340x340","k_26996482_220.jpg":"220x220","o_26996482_1280.jpg":"1280x881","o_26996482_1024.jpg":"1024x705","o_26996482_640.jpg":"640x440","o_26996482_480.jpg":"480x330","o_26996482_340.jpg":"340x234","o_26996482_220.jpg":"220x151","h_26996482_1280.jpg":"1280x854","h_26996482_1024.jpg":"1024x683","h_26996482_640.jpg":"640x427","h_26996482_480.jpg":"480x320","h_26996482_340.jpg":"340x227","h_26996482_220.jpg":"220x147","pp_26996482_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996482_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996482_640.jpg":"640x814","pp_26996482_480.jpg":"480x611","pp_26996482_340.jpg":"340x432","pp_26996482_220.jpg":"220x280"},{"size0":"711x993","hd_26996479_1920.jpg":"1920x1080","k_26996479_1280.jpg":"1280x1280","k_26996479_1024.jpg":"1024x1024","k_26996479_640.jpg":"640x640","k_26996479_480.jpg":"480x480","k_26996479_340.jpg":"340x340","k_26996479_220.jpg":"220x220","o_26996479_1280.jpg":"1280x1787","o_26996479_1024.jpg":"1024x1430","o_26996479_640.jpg":"640x893","o_26996479_480.jpg":"480x670","o_26996479_340.jpg":"340x474","o_26996479_220.jpg":"220x307","h_26996479_1280.jpg":"1280x854","h_26996479_1024.jpg":"1024x683","h_26996479_640.jpg":"640x427","h_26996479_480.jpg":"480x320","h_26996479_340.jpg":"340x227","h_26996479_220.jpg":"220x147","pp_26996479_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996479_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996479_640.jpg":"640x814","pp_26996479_480.jpg":"480x611","pp_26996479_340.jpg":"340x432","pp_26996479_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1071","hd_26996475_1920.jpg":"1920x1080","k_26996475_1280.jpg":"1280x1280","k_26996475_1024.jpg":"1024x1024","k_26996475_640.jpg":"640x640","k_26996475_480.jpg":"480x480","k_26996475_340.jpg":"340x340","k_26996475_220.jpg":"220x220","o_26996475_1280.jpg":"1280x714","o_26996475_1024.jpg":"1024x571","o_26996475_640.jpg":"640x357","o_26996475_480.jpg":"480x267","o_26996475_340.jpg":"340x189","o_26996475_220.jpg":"220x122","h_26996475_1280.jpg":"1280x854","h_26996475_1024.jpg":"1024x683","h_26996475_640.jpg":"640x427","h_26996475_480.jpg":"480x320","h_26996475_340.jpg":"340x227","h_26996475_220.jpg":"220x147","pp_26996475_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996475_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996475_640.jpg":"640x814","pp_26996475_480.jpg":"480x611","pp_26996475_340.jpg":"340x432","pp_26996475_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1361x887","hd_26996474_1920.jpg":"1920x1080","k_26996474_1280.jpg":"1280x1280","k_26996474_1024.jpg":"1024x1024","k_26996474_640.jpg":"640x640","k_26996474_480.jpg":"480x480","k_26996474_340.jpg":"340x340","k_26996474_220.jpg":"220x220","o_26996474_1280.jpg":"1280x834","o_26996474_1024.jpg":"1024x667","o_26996474_640.jpg":"640x417","o_26996474_480.jpg":"480x312","o_26996474_340.jpg":"340x221","o_26996474_220.jpg":"220x143","h_26996474_1280.jpg":"1280x854","h_26996474_1024.jpg":"1024x683","h_26996474_640.jpg":"640x427","h_26996474_480.jpg":"480x320","h_26996474_340.jpg":"340x227","h_26996474_220.jpg":"220x147","pp_26996474_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996474_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996474_640.jpg":"640x814","pp_26996474_480.jpg":"480x611","pp_26996474_340.jpg":"340x432","pp_26996474_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26996462_1920.jpg":"1920x1080","k_26996462_1280.jpg":"1280x1280","k_26996462_1024.jpg":"1024x1024","k_26996462_640.jpg":"640x640","k_26996462_480.jpg":"480x480","k_26996462_340.jpg":"340x340","k_26996462_220.jpg":"220x220","o_26996462_1280.jpg":"1280x851","o_26996462_1024.jpg":"1024x681","o_26996462_640.jpg":"640x425","o_26996462_480.jpg":"480x319","o_26996462_340.jpg":"340x226","o_26996462_220.jpg":"220x146","h_26996462_1280.jpg":"1280x854","h_26996462_1024.jpg":"1024x683","h_26996462_640.jpg":"640x427","h_26996462_480.jpg":"480x320","h_26996462_340.jpg":"340x227","h_26996462_220.jpg":"220x147","pp_26996462_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996462_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996462_640.jpg":"640x814","pp_26996462_480.jpg":"480x611","pp_26996462_340.jpg":"340x432","pp_26996462_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1103","hd_26996448_1920.jpg":"1920x1080","k_26996448_1280.jpg":"1280x1280","k_26996448_1024.jpg":"1024x1024","k_26996448_640.jpg":"640x640","k_26996448_480.jpg":"480x480","k_26996448_340.jpg":"340x340","k_26996448_220.jpg":"220x220","o_26996448_1280.jpg":"1280x735","o_26996448_1024.jpg":"1024x588","o_26996448_640.jpg":"640x367","o_26996448_480.jpg":"480x275","o_26996448_340.jpg":"340x195","o_26996448_220.jpg":"220x126","h_26996448_1280.jpg":"1280x854","h_26996448_1024.jpg":"1024x683","h_26996448_640.jpg":"640x427","h_26996448_480.jpg":"480x320","h_26996448_340.jpg":"340x227","h_26996448_220.jpg":"220x147","pp_26996448_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996448_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996448_640.jpg":"640x814","pp_26996448_480.jpg":"480x611","pp_26996448_340.jpg":"340x432","pp_26996448_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1267","hd_26976006_1920.jpg":"1920x1080","k_26976006_1280.jpg":"1280x1280","k_26976006_1024.jpg":"1024x1024","k_26976006_640.jpg":"640x640","k_26976006_480.jpg":"480x480","k_26976006_340.jpg":"340x340","k_26976006_220.jpg":"220x220","o_26976006_1280.jpg":"1280x844","o_26976006_1024.jpg":"1024x675","o_26976006_640.jpg":"640x422","o_26976006_480.jpg":"480x316","o_26976006_340.jpg":"340x224","o_26976006_220.jpg":"220x145","h_26976006_1280.jpg":"1280x854","h_26976006_1024.jpg":"1024x683","h_26976006_640.jpg":"640x427","h_26976006_480.jpg":"480x320","h_26976006_340.jpg":"340x227","h_26976006_220.jpg":"220x147","pp_26976006_1280.jpg":"1280x1628","pp_26976006_1024.jpg":"1024x1303","pp_26976006_640.jpg":"640x814","pp_26976006_480.jpg":"480x611","pp_26976006_340.jpg":"340x432","pp_26976006_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1275","hd_26996534_1920.jpg":"1920x1080","k_26996534_1280.jpg":"1280x1280","k_26996534_1024.jpg":"1024x1024","k_26996534_640.jpg":"640x640","k_26996534_480.jpg":"480x480","k_26996534_340.jpg":"340x340","k_26996534_220.jpg":"220x220","o_26996534_1280.jpg":"1280x850","o_26996534_1024.jpg":"1024x680","o_26996534_640.jpg":"640x425","o_26996534_480.jpg":"480x318","o_26996534_340.jpg":"340x225","o_26996534_220.jpg":"220x146","h_26996534_1280.jpg":"1280x854","h_26996534_1024.jpg":"1024x683","h_26996534_640.jpg":"640x427","h_26996534_480.jpg":"480x320","h_26996534_340.jpg":"340x227","h_26996534_220.jpg":"220x147","pp_26996534_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996534_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996534_640.jpg":"640x814","pp_26996534_480.jpg":"480x611","pp_26996534_340.jpg":"340x432","pp_26996534_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1274","hd_1408363_1920.jpg":"1920x1080","k_1408363_1280.jpg":"1280x1280","k_1408363_1024.jpg":"1024x1024","k_1408363_640.jpg":"640x640","k_1408363_480.jpg":"480x480","k_1408363_340.jpg":"340x340","k_1408363_220.jpg":"220x220","o_1408363_1280.jpg":"1280x849","o_1408363_1024.jpg":"1024x679","o_1408363_640.jpg":"640x424","o_1408363_480.jpg":"480x318","o_1408363_340.jpg":"340x225","o_1408363_220.jpg":"220x145","h_1408363_1280.jpg":"1280x854","h_1408363_1024.jpg":"1024x683","h_1408363_640.jpg":"640x427","h_1408363_480.jpg":"480x320","h_1408363_340.jpg":"340x227","h_1408363_220.jpg":"220x147","pp_1408363_1280.jpg":"1280x1628","pp_1408363_1024.jpg":"1024x1303","pp_1408363_640.jpg":"640x814","pp_1408363_480.jpg":"480x611","pp_1408363_340.jpg":"340x432","pp_1408363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_26996667_1920.jpg":"1920x1080","k_26996667_1280.jpg":"1280x1280","k_26996667_1024.jpg":"1024x1024","k_26996667_640.jpg":"640x640","k_26996667_480.jpg":"480x480","k_26996667_340.jpg":"340x340","k_26996667_220.jpg":"220x220","o_26996667_1280.jpg":"1280x1280","o_26996667_1024.jpg":"1024x1024","o_26996667_640.jpg":"640x640","o_26996667_480.jpg":"480x480","o_26996667_340.jpg":"340x340","o_26996667_220.jpg":"220x220","h_26996667_1280.jpg":"1280x854","h_26996667_1024.jpg":"1024x683","h_26996667_640.jpg":"640x427","h_26996667_480.jpg":"480x320","h_26996667_340.jpg":"340x227","h_26996667_220.jpg":"220x147","pp_26996667_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996667_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996667_640.jpg":"640x814","pp_26996667_480.jpg":"480x611","pp_26996667_340.jpg":"340x432","pp_26996667_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_26996696_1920.jpg":"1920x1080","k_26996696_1280.jpg":"1280x1280","k_26996696_1024.jpg":"1024x1024","k_26996696_640.jpg":"640x640","k_26996696_480.jpg":"480x480","k_26996696_340.jpg":"340x340","k_26996696_220.jpg":"220x220","o_26996696_1280.jpg":"1280x1280","o_26996696_1024.jpg":"1024x1024","o_26996696_640.jpg":"640x640","o_26996696_480.jpg":"480x480","o_26996696_340.jpg":"340x340","o_26996696_220.jpg":"220x220","h_26996696_1280.jpg":"1280x854","h_26996696_1024.jpg":"1024x683","h_26996696_640.jpg":"640x427","h_26996696_480.jpg":"480x320","h_26996696_340.jpg":"340x227","h_26996696_220.jpg":"220x147","pp_26996696_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996696_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996696_640.jpg":"640x814","pp_26996696_480.jpg":"480x611","pp_26996696_340.jpg":"340x432","pp_26996696_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1144","hd_1490553_1920.jpg":"1920x1080","k_1490553_1280.jpg":"1280x1280","k_1490553_1024.jpg":"1024x1024","k_1490553_640.jpg":"640x640","k_1490553_480.jpg":"480x480","k_1490553_340.jpg":"340x340","k_1490553_220.jpg":"220x220","o_1490553_1280.jpg":"1280x762","o_1490553_1024.jpg":"1024x610","o_1490553_640.jpg":"640x381","o_1490553_480.jpg":"480x286","o_1490553_340.jpg":"340x202","o_1490553_220.jpg":"220x131","h_1490553_1280.jpg":"1280x854","h_1490553_1024.jpg":"1024x683","h_1490553_640.jpg":"640x427","h_1490553_480.jpg":"480x320","h_1490553_340.jpg":"340x227","h_1490553_220.jpg":"220x147","pp_1490553_1280.jpg":"1280x1628","pp_1490553_1024.jpg":"1024x1303","pp_1490553_640.jpg":"640x814","pp_1490553_480.jpg":"480x611","pp_1490553_340.jpg":"340x432","pp_1490553_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2890","hd_9696425_1920.jpg":"1920x1080","k_9696425_1280.jpg":"1280x1280","k_9696425_1024.jpg":"1024x1024","k_9696425_640.jpg":"640x640","k_9696425_480.jpg":"480x480","k_9696425_340.jpg":"340x340","k_9696425_220.jpg":"220x220","o_9696425_1280.jpg":"1280x1926","o_9696425_1024.jpg":"1024x1541","o_9696425_640.jpg":"640x963","o_9696425_480.jpg":"480x722","o_9696425_340.jpg":"340x511","o_9696425_220.jpg":"220x331","h_9696425_1280.jpg":"1280x854","h_9696425_1024.jpg":"1024x683","h_9696425_640.jpg":"640x427","h_9696425_480.jpg":"480x320","h_9696425_340.jpg":"340x227","h_9696425_220.jpg":"220x147","pp_9696425_1280.jpg":"1280x1628","pp_9696425_1024.jpg":"1024x1303","pp_9696425_640.jpg":"640x814","pp_9696425_480.jpg":"480x611","pp_9696425_340.jpg":"340x432","pp_9696425_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38921378 Threads: 5 Questions: 7135691487 Slow queries: 3314861 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609311561 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/tko-je-tko-u-kerumovom-carstvu-i-kako-je-raslo-sto-su-ga-vise-udarali-bio-je-jaci-a-tajna-njegova-uspjeha-su-zene-1384798 [printLink] => /split/tko-je-tko-u-kerumovom-carstvu-i-kako-je-raslo-sto-su-ga-vise-udarali-bio-je-jaci-a-tajna-njegova-uspjeha-su-zene-1384798?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 507996 [name] => zeljko kerum [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-kerum [link] => /tag/zeljko-kerum ) [1] => stdClass Object ( [id] => 249518 [name] => Jure Šundov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jure-sundov [link] => /tag/jure-sundov ) [2] => stdClass Object ( [id] => 315532 [name] => Igor Sapunar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => igor-sapunar [link] => /tag/igor-sapunar ) [3] => stdClass Object ( [id] => 311306 [name] => Fani Kerum [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fani-kerum [link] => /tag/fani-kerum ) [4] => stdClass Object ( [id] => 328743 [name] => Petroslav Sapunar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => petroslav-sapunar [link] => /tag/petroslav-sapunar ) [5] => stdClass Object ( [id] => 736246 [name] => stanovi POS-a [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-10 12:00:56 [main_article_id] => 0 [alias] => stanovi-pos-a [link] => /tag/stanovi-pos-a ) [6] => stdClass Object ( [id] => 756727 [name] => Termofriz [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-24 18:05:19 [main_article_id] => 0 [alias] => termofriz [link] => /tag/termofriz ) [7] => stdClass Object ( [id] => 363353 [name] => lora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lora [link] => /tag/lora ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dinastija kerum (1) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svi Kerumovi ljudi: više se oslanja na nećake nego na djecu iz prvog braka, a svoju ‘vojnikinju‘ mršavo je nagradio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3215 [name] => Tanja Gattin [username] => tanja-gattin [email] => tanja-gattin-zebi@sd.hr [password] => $2y$10$ylOB0fmJ.YHXer9b47aXY.iHpGT0rsDXvm13AJuBTpq25fgNb5X2q [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2020-03-13 11:24:42 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tanja-gattin-3215 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1733 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/09919fcdc36a40d5b94f0b62e3e82463?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/27013917.jpg [galleryCount] => 24 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ilustracija/Cropix, SD [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/27013917.jpg [title] => ilustracija/Cropix, SD ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996492.jpg [title] =>

Željko i Fani Kerum na splitskoj Rivi 2011. godine 

Vojko Bašić/Cropix/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/25679147.jpg [title] =>

POS-ovi stanovi na Kili

Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/11835020.jpg [title] =>

Željko Kerum ispred svoje kuće i hotela ”Perla” u Rogoznici

Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996463.jpg [title] =>

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani ”Diokoma” 28. prosinca 2005. godine 

Nikola Vilić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996462.jpg [title] =>

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani ”Diokoma” 28. prosinca 2005. godine 

Nikola Vilić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26780069.jpg [title] =>

Trgovački centar Joker

Vojko Basic/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/1241261.jpg [title] =>

Željko Kerum je od ” Plive” kupio pogon u Planom (Trogir) u kojem je poslovao njegov ”Diokom novi”

Nikola Vilić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/21290596.jpg [title] =>

Diokom 2001. godine

Saša Burić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996495.jpg [title] =>

Željko Kerum i Fani Horavat snimljeni 2010. godine

Duje Klarić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996494.jpg [title] =>

Kerumova punic Anita Horvat (lijevo) u svojim rukama drži Kerumovo bogatstvo. Snimljena s kćerkom Fani Horvat i Željkom Kerumom 24. ožujka 2010. godine pri izlasku iz splitskog rodilišta gdje je Fani tri dana ranije na svijet donijela sina Franu

Duje Klarić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996482.jpg [title] =>

Željko Kerum na svom brodu Joke u Hvaru 2007. godine

Damjan Tadic/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996479.jpg [title] =>

Prosvjed radnika ”Diokoma” u Splitu 1999. godine

Božo Vukičević/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996475.jpg [title] =>

Pogon ”Diokoma” 2002. godine

Joško Šupić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996474.jpg [title] =>

Prosvjed radnika ”Diokoma” 2000. godine

Božo Vukičević/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996462.jpg [title] =>

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani ”Diokoma” 28. prosinca 2005. godine

Nikola Vilić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996448.jpg [title] =>

Frani Horvat je od tvrtke ”Sapor”, ranijeg naziva ”Kerum ing”, za milijun eura kupila vilu na Mejama 9. svibnja 2011. godine.

Ante Čizmić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26976006.jpg [title] =>

Gradonačelnik Splita Željko Kerum uživa u poljupcu svoje supruge Fani 2012. godine na Palmižani.

Damjan Tadić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996534.jpg [title] =>

Poznati splitski poduzetnik Željko Kerum je 6. listopada 2007. godine otvorio tada najveći prodajni centar u Dalmaciji - Joker. Na fotografiji su Joško Kerum, po kojem je trgovački centar Joker dobio ime, s ocem Željkom Kerumom.

Mario Todorić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/1408363.jpg [title] =>

Pogon ”Diokoma Novog” u Planom vodio je Petroslav Sapunar, suprug Kerumove sestre Mare, koji je godinama bio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Nikola Vilic/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996667.jpg [title] =>

Kerum je od ”Diokoma” u stečaju za oko dva milijuna eura kupio i robnu kuću kod splitske ribarnice (slika lijevo), koju je potom prodao poduzetniku Juroslavu Buljubašiću koji je tamo otvorio luksuzni hotel ”Marmont” (slika desno).

SD ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26996696.jpg [title] =>

Rušenje ”Diokoma” 2004. godine

SD ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/1490553.jpg [title] =>

Željko Kerum, Nevenka Bečić i Jure Šundov 2009. godine 

Josko Ponos/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/9696425.jpg [title] =>

Nevenka Bečić

Mario Todoric/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Oni koji poznaju Željka Keruma (63), koji je do 2012. bio jedan od najmoćnijih poduzetnika u Dalmaciji i od svibnja 2009. do lipnja 2013. godine gradonačelnik Splita, kažu da ima vlašku inteligenciju i da brzo misli. Ali i da mu nedostaje školskog znanja i iskustva u velikom sustavu, što nadoknađuje time što ima odličan osjećaj za ljude.

Oko sebe je, naime, okupio kvalitetan tim. Imao je najboljeg odvjetnika - Miroslava Šarića. Sestra Nevenka Bečić pokrivala mu je dućane trgovačkog lanca "Kerum". Kada je postao gradonačelnik Splita, zasjela je na čelo Gradskog vijeća, a kasnije je bila saborska zastupnica bratove Hrvatske građanske stranke i uvijek bila dobro pripremljena o temama o kojima je govorila u Saboru.

Uvelike je sagradila Kerumovo carstvo, a neki su mišljenja da je dobila "mršavo". Odnosno da ju nije nagradio na adekvatan način, onako kako je ona to zaslužila. No, kako je ona patrijarhalno odgojena, a Željko je njoj bio "zakon", ona to nikad nije dovodila u pitanje.

---

image

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani "Diokoma" 28. prosinca 2005. godine 

Nikola Vilić/Cropix
---

Bila je vojnik i vojnički je provodila bratove odluke, baš kao i Kerumov rođak Jure Šundov koji mu je vukao 90 posto posla. Bio je jedan od direktora u "Kerumu", kasnije njegov zamjenik u gradskoj upravi.

U usporedbi s mandatima drugih splitskih gradskih vlasti, dogradonačelnik Jure Šundov je napravio puno toga. U prvom planu bilo je ono što je Željku Kerumu u interesu, kao što je uređenje Zapadne obale ispred hotela "Marjan".

Bio je nevjerojatno efikasan. Zato je i neugodni postupak "lažni invalid” (u kojem nije bio upitan njegov ratni put i sudjelovanje u Domovinskom ratu, već da je lažirao dokumentaciju, zbog čega je nepravomoćno osuđen) protiv Šundova izvučen da bi se eutanaziralo Keruma. Jer što su više tukli Keruma, on je ispadao veći heroj. Kada su "skinuli" Šundova, Kerum je ostao obezglavljen, bez glavnog operativca i buldožera koji mu je u političkoj karijeri često krčio put.

---

image

Pogon "Diokoma Novog" u Planom vodio je Petroslav Sapunar, suprug Kerumove sestre Mare, koji je godinama bio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Nikola Vilic/Cropix
------
image

Rušenje "Diokoma" 2004. godine

SD
---

Zamijenio ga je Igor Stanišić, sin dugogodišnje partnerice Saše Horvata, brata Kerumove supruge Fani. Taj mladi magistar komunikologije i kroatistike 2018. godine zaposlen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, iste godine je postao predsjednik splitskoga Gradskog vijeća, gdje i sada sjedi kao vijećnik.

Igor i Goran sapunar, nećaci kojima posebno vjeruje

Nadalje, tu su Igor i Goran Sapunar, nećaci Željka Keruma. Pametni su, vrijedni i obrazovani. Vjeruje im i oslanja se na njih u poslu puno više nego na svoju djecu iz prvog braka. Možda su razlozi tome osobne sklonosti, ali i to što je Kerumova prva obitelj duboko katolička, a on je 2009. godine, tijekom gostovanja u živo na TV Dalmaciji, javnosti obznanio da je Fani Horvat, koja mu je tada bila ljubavnica, trudna, te je oženio tu 24 godina mlađu ženu. Također je za pretpostaviti da bivša supruga Anka Kerum ne bi dozvolila da se njena djeca financijski zadužuju za očev biznis, dajući osobne mjenice i zadužnice, kao što je to radio Igor Sapunar kada je 50 milijuna kuna težak kratkoročni kredit 2010. godine uzela tvrtka "Sapor", bivši "Kerum Ing" koju tvrtku je on preuzeo od Željka Keruma.

---

image

Poznati splitski poduzetnik Željko Kerum je 6. listopada 2007. godine otvorio tada najveći prodajni centar u Dalmaciji - Joker. Na fotografiji su Joško Kerum, po kojem je trgovački centar Joker dobio ime, s ocem Željkom Kerumom.

Mario Todorić/Cropix
---

---

image

Trgovački centar Joker

Vojko Basic/Cropix
---

Željku Keruma žene su puno toga rješavale u životu. Kao što je to prije bila sestra Nevenka Bečić, sada je supruga Fani koja također ima poduzetničke aspiracije. Naime, još 2010., kada je imala 26 godina, njena tvrtka "Sunčani odmor" bila je investitor stambene zgrade kod Osnovne škole "Bol" u Splitu (tvrtka je Gradu Splitu ostala dužna 395.955 kuna komunalne naknade, a u stečaju je podmireno tek 5,53 posto tog duga).

Ponosan na suprugu Fani, ne miješa joj se u posao

Fanina majka Anita Horvat, vlasnica je tvrtke "Kruščica" koja drži veliki dio Kerumovog nekretninskog carstva - među ostalim hotel i vilu "Perla" u Rogoznici, hotel Corner u bivšoj vjenčaonici na Mažuranićevu šetalištu 1 u Splitu, zatim vlasništvo nad tvrtkom "Moj market" koja u svom portfelju ima više od 90 posto dionica "Koteksa", vrijedno poljoprivredno zemljište u Kaštelima i tvrtku "Lora produkt" koja ima 11.497 metara kvadratnih vrijednog građevinskog i komunalno opremljenog zemljišta u Lori...

Fani Kerum je direktorica "Kruščice" i "Lore produkt", a u veljači 2023. je osnovala građevinsku tvrtku "Lora Komplex".

---

image

Željko Kerum, Nevenka Bečić i Jure Šundov 2009. godine 

Josko Ponos/Cropix
---

Vlasnica je vile na Mejama u Splitu koja je prethodno bila u vlasništvu tvrtke "Sapor", ranijeg naziva "Kerum Ing" koji je bilo glavni izvođač radova na hotelu "Marjan". Prema podacima iz stečaja "Sapora", Fani, koja se tada prezivala Horvat, vilu je Kerumovoj tvrtki platila 1 milijuna eura 9. svibnja 2011. godine, no isto tako se da primijetiti da se među financijskim podacima navodi i da je "Sapor" njenoj tvrtki "Latebra" isplatio 1,36 milijuna eura, no ne navodi se kojeg je to bilo datuma, samo da se radilo o isplati na temelju ugovara i pozajmici.

Prošle godine, Željko Kerum je o svojoj supruzi, s kojom ima troje djece, kazao da je na korak do doktorata u Austriji, da vodi tri hotela i pod sobom ima 50 do 100 zaposlenika, a da joj se on ne miješa u posao.

Oduvijek je imao odličan nos za biznis, ali je sve radio po intuiciji. Tako je intuitivno išao s kupnjom nekretnina i taj posao ga je jedno vrijeme nosio, ali na kraju ga je i koštao.

---

---
 

U Lori krenuo s trgovinom, sada planira grandiozan projekt

Vrijedno građevinsko i komunalno opremljeno zemljište u Lori s objektima, na adresi Zrinsko-frankopanska 68, nasuprot kolnog ulaza u ratnu luku, kupio je u stečaju propalih pravnih sljednika Radne organizacije "Termofriz" 1996. godine, a s njima i sporove protiv Grada Split i poduzeća "Lavčević" radi ispravka zemljišno-knjižnog stanja.

---

image

Kerumova punic Anita Horvat (lijevo) u svojim rukama drži Kerumovo bogatstvo. Snimljena s kćerkom Fani Horvat i Željkom Kerumom 24. ožujka 2010. godine pri izlasku iz splitskog rodilišta gdje je Fani tri dana ranije na svijet donijela sina Franu

Duje Klarić/Cropix
---

Tvrtki "Termofriz International" u stečaju platio je 610.000 kuna za 236 kvadrata poslovnog potpora u prizemlju upravne zgrade. "Termofriz montaži" u stečaju platio je 1.530.000 DEM za preostale kvadrate upravne zgrade, uredske prostore sa svlačionicama, limarske radionice, radionice za strojnu obradu, servisne radionice, alatnice... odnosno više tisuća kvadrata objekata s tvorničkim dvorištem i ostalim propadajućim zemljištem.

Tamo je 1996. godine otvorio svoju prvu veliku trgovinu u kojoj su Splićani kupovali namirnice do 2015., a danas je to jedno od njegovih najvrjednijih parcela na kojoj planira veliki projekt. Još prije 12 godina, u svom gradonačelničkom mandatu, ishodio je građevinsku dozvolu. Prošle godine je u roku dva mjeseca dobio izmjenu građevinske dozvole da bi 48 tisuća kvadrata planiranih sadržaja, vrijednost 100 milijuna eura, mogao graditi u fazama.

Sve ostalo u obitelji: Kerum glasao za spas tvrtke vlasnika Keruma

Žele (ni)je ‘papučar‘: iako punica drži njegov hotel, a supruga mu je direktorica, Kerum rasterećen od dugova ‘preuzima‘ svoje tvrtke

Igor Sapunar: Nije Željko Kerum mene ni u što uvalio. Nisam sretan kao jamac, ali spavam poput bebe; Pitali smo ga gdje je otišlo tih 50 milijuna kuna

Ti sadržaji su 125 stanova u četiri nebodera s cijenom od pet tisuća do sedam tisuća eura po kvadratu, garaža od 20 tisuća kvadrata sa 640 parking mjesta, hotel - najvjerojatnije lanca Hilton, wellness centar, vanjski i unutarnji bazen, restorani, samoposluga, banka, vrtić, ambulanta... Prošle godine o tome nam je kazao da se projekt realizira na parceli koja je samo 300 metara udaljena od centra Splita i 1100 metara udaljena od Rive.

- Moja žena, djeca i ja maksimalno smo fokusirani na taj projekt i završit ćemo ga - kazao nam je tada Željko Kerum.

---

image

Željko Kerum i Fani Horavat snimljeni 2010. godine

Duje Klarić/Cropix
---

---

image

Frani Horvat je od tvrtke "Sapor", ranijeg naziva "Kerum ing", za milijun eura kupila vilu na Mejama 9. svibnja 2011. godine.

Ante Čizmić/Cropix
---

Zahvaljujući stečajevima kupio niz atraktivnih lokacija 

U vrijeme poslovnog uspona, u stečajevima drugih tvrtki kupio je niz atraktivnih lokacija u Splitu.

Kompleks legendarne tvornice "Jugoplastika" na Brodarici, gdje je nekada desetak tisuća radnika izrađivalo plastične dijelove za automobile Zastava, Citroen, Renault, Fiat, Ladu, Daciju i Volkswagen..., kupio je 2002. i 2003. godine od "Diokoma" u stečaju i tamo izgradio Trgovački centar Joker koji je pripao njegovu sinu iz prvog braka, Jošku Kerumu.

- "Diokom" je bio stečajni postupak s velikim brojem zatečenih radnika, njih oko 2400. Nakon otvaranja stečaja radilo se 40 mjeseci s prosječno 1000 zaposlenika u tekstilu, obući i termoplastici  S obzirom na to da svi proizvodni kapaciteti na Brodarici nisu bili iskorišteni, kao stečajni upravitelj predložio sam da se proizvodnja termoplastike i konfekcije s istočnog dijela, gdje su danas hotel Atrium i stanovi POS-a, premjeste na zapadni dio gdje je sada trgovački centar Joker. Potom se krenulo s prodajom tih 9000 kvadrata zemljišta istočnog dijela kompleksa - prisjeća se Frano Krišto koji je bio stečajni upravitelj "Diokoma", te ističe da je za kupnju bio zainteresiran samo ministar graditeljstva Radimir Čačić, odnosno Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama - APN, radi gradnje stanova društveno poticajne stanogradnje u Splitu.

---

image

Gradonačelnik Splita Željko Kerum uživa u poljupcu svoje supruge Fani 2012. godine na Palmižani.

Damjan Tadić/Cropix
---

- Čekali su četvrti natječaj i nižu cijenu, ali nisu dočekali jer se Kerum prije njih javio, a nitko nije znao da će to učiniti. Tako je to Kerum kupio za šest milijuna eura nakon trećeg javnog oglašavanja prodaje u Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem listu - naglašava Frano Krišto.

Kaže da je kao stečajni upravitelj imao velikih problema sa sindikatima koji su ga proganjali dok je istovremeno svako dva mjeseca morao produžavati ugovore o radu za oko 1000 radnika među kojima je bilo bračnih parova i socijalnih slučajeva, a sve uz pritisak da se ne smije poslovati s gubitkom i dok je Kina proizvodila iste takve proizvode i uništavala takva radna mjesta izvan njenih granica.

- Kako vjerovnici nisu prihvatili moj prijedlog da se ide na stečajni plan, krenulo se u prodaju zapadnog dijela kompleksa. Nekretnina se prodavala s radnicima, odnosno s obvezom zapošljavanja 770 ljudi na tri godine. Oglašavao sam i posebno obavještavao velike tvrtke. Onda je i to kupio Kerum za skoro četiri milijuna eura i sve je ispoštovao. Bio je to izuzetno hrabar potez što je kupio nekretninu s radnicima koji su onda radili u njegovom pogonu "Diokoma novog" u Planom, a dio u Kerumovim drugim firmama - prisjetio se Franko Krišto.

---

image

Željko Kerum ispred svoje kuće i hotela "Perla" u Rogoznici

Tom Dubravec/Cropix
---

Imao je nos i kada je kupovao na Brodarici

Napomenimo kako je pogon "Diokoma Novog" u Planom, koji pogon je Željko Kerum kupio od Plive, vodio je Petroslav Sapunar, suprug njegove sestre Mare, a koji je godinama bio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. 

- Smatram da je stečaj "Diokoma" lijepo završilo jer lokacija na Brodarici više nije bila za promet šlepera koji su dovozili sirovine, a sada je to, nastavlja, lijepa i osmišljena lokacija u gradu. Istina, bilo je zagađenja za vrijeme rušenja objekata na Brodarici, ali tako je to u životu - zaključuje Frano Krišto.

Željko Kerum je za Brodaricu imao "nos" kad ju je kupio. Gradnja stanova POS-a bila je njegova politička odluka, a izvanredno je znao kombinirati.

Dugo godina do tada Split jedini u Hrvatskoj nije imao stanove POS-a. Kada je počeo razgovarati s tadašnjim ministrom Radomirom Čačićem, uvidio je da je najbolje naći nekoga tko to zna raditi. Tako je to prodao splitskom građevinskom poduzetniku Zvonku Kotarcu i to je jako dobro naplatio.

Kerum je od "Diokoma" u stečaju za oko dva milijuna eura kupio i robnu kuću "Jugoplastike" kod splitske ribarnice, koju je potom prodao pok. poduzetniku Juroslavu Buljubašiću koji je tamo otvorio luksuzni hotel "Marmont".

Kraj 1. dijela.

---

---

---

Umeo ih snig u Split kao da je Etna vulkan

Zbog Željka Keruma i Nevenke Bečić cjelodnevne sjednice Gradskog vijeća su postale toliko popularne među Splićanima da su se tada uživo i u cijelosti prikazivale na televiziji.
Legenarne su postale njihove izjave koje su dali za HRT u veljači 2012. godine, kada je pao obilan snijeg u Splitu i zaledio ulice, dok je Grad Split bio nepripremljen za njihovo čišćenje, pa su deseci ozlijeđenih građana završili na hitnom prijemu.
- Svi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit, su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imati ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima. A ukoliko nemaju djecu, onda su mogli imati nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljati s njima korektne odnose. A ako nemaju nećake i nećakinje imaju susjede, pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose - kazala je tom prilikom Nevenka Bečić, dok Željko Kerum kao gradonačelnik rekao:

- A nije ovo, boga ti, Etna vulkan, pa da je lava i da ljudi bježe iz grada. Pahuljice pale i diže se panika, to je meni sve skupa smiješno. Kome nije prohodno, neka stoji kući, svatko riskira za sebe...

---

---

image

Nevenka Bečić

Mario Todoric/Cropix
---

---

Logističar Jure Šundov

Jure Šundov je osnivao i bio predsjednik Nezavisnog sindikata, a zatim i Hrvatske udruge sindikata. U svibnju 1991. godine poveo je desetke tisuća škverana i građana na prosvjed ispred Banovine, tadašnje komande Vojnopomorske oblasti, zbog blokade sela Kijeva. Događaj je završio smrću makedonskog ročnika Saše Gešovskog i pozivom tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana da se okupljeni mirno raziđu.
Šundov se tada prebacuje u pričuvni sastav MUP-a, a  zatim u vojsku. Bio je zapovjednik 306. logističke brigade i jako dobar u logističkim poslovima.
Zbog optužnice da je lažirao liječničke nalaze, a zbog čega je kasnije osuđen, povukao se iz političkog života. Direktor je Županijskih cesta Split.

---

---

image

POS-ovi stanovi na Kili

Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix
---

---

Izgradio je POS-ove stanove na Kili

Projekt POS-ovih stanova na splitskoj Kili Željku Kerumu došao je u pravom trenutku jer nakon Brodarice Split nije imao drugi POS. I tu je imao dobar nos, kupio je zemljište na Kili gdje su bili peradarnici. Prije njega tu su vlasništvo imali "Institut IGH" i "Konstruktor-Inženjering".

Prvi zgradu je pod uvjetima POS-a na Kili izgradio preko građevinske poduzetnice Marine Wallner, a onda je njegova tvrtka “Kila”, kojom upravlja Kerumov nećak Igor Sapunar, nastavio građenje zgrada s APN-om (državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama).

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ilustracija/Cropix, SD Vojko Bašić/Cropix/Cropix Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix Tom Dubravec/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Vojko Basic/Cropix Nikola Vilić/Cropix Saša Burić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Damjan Tadic/Cropix Božo Vukičević/Cropix Joško Šupić/Cropix Božo Vukičević/Cropix Nikola Vilić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Damjan Tadić/Cropix Mario Todorić/Cropix Nikola Vilic/Cropix SD SD Josko Ponos/Cropix Mario Todoric/Cropix
Vojko Bašić/Cropix/Cropix

Željko i Fani Kerum na splitskoj Rivi 2011. godine 

Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix

POS-ovi stanovi na Kili

Tom Dubravec/Cropix

Željko Kerum ispred svoje kuće i hotela ”Perla” u Rogoznici

Nikola Vilić/Cropix

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani ”Diokoma” 28. prosinca 2005. godine 

Nikola Vilić/Cropix

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani ”Diokoma” 28. prosinca 2005. godine 

Vojko Basic/Cropix

Trgovački centar Joker

Nikola Vilić/Cropix

Željko Kerum je od ” Plive” kupio pogon u Planom (Trogir) u kojem je poslovao njegov ”Diokom novi”

Saša Burić/Cropix

Diokom 2001. godine

Duje Klarić/Cropix

Željko Kerum i Fani Horavat snimljeni 2010. godine

Duje Klarić/Cropix

Kerumova punic Anita Horvat (lijevo) u svojim rukama drži Kerumovo bogatstvo. Snimljena s kćerkom Fani Horvat i Željkom Kerumom 24. ožujka 2010. godine pri izlasku iz splitskog rodilišta gdje je Fani tri dana ranije na svijet donijela sina Franu

Damjan Tadic/Cropix

Željko Kerum na svom brodu Joke u Hvaru 2007. godine

Božo Vukičević/Cropix

Prosvjed radnika ”Diokoma” u Splitu 1999. godine

Joško Šupić/Cropix

Pogon ”Diokoma” 2002. godine

Božo Vukičević/Cropix

Prosvjed radnika ”Diokoma” 2000. godine

Nikola Vilić/Cropix

Željko Kerum u gimnastičkoj dvorani ”Diokoma” 28. prosinca 2005. godine

Ante Čizmić/Cropix

Frani Horvat je od tvrtke ”Sapor”, ranijeg naziva ”Kerum ing”, za milijun eura kupila vilu na Mejama 9. svibnja 2011. godine.

Damjan Tadić/Cropix

Gradonačelnik Splita Željko Kerum uživa u poljupcu svoje supruge Fani 2012. godine na Palmižani.

Mario Todorić/Cropix

Poznati splitski poduzetnik Željko Kerum je 6. listopada 2007. godine otvorio tada najveći prodajni centar u Dalmaciji - Joker. Na fotografiji su Joško Kerum, po kojem je trgovački centar Joker dobio ime, s ocem Željkom Kerumom.

Nikola Vilic/Cropix

Pogon ”Diokoma Novog” u Planom vodio je Petroslav Sapunar, suprug Kerumove sestre Mare, koji je godinama bio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

SD

Kerum je od ”Diokoma” u stečaju za oko dva milijuna eura kupio i robnu kuću kod splitske ribarnice (slika lijevo), koju je potom prodao poduzetniku Juroslavu Buljubašiću koji je tamo otvorio luksuzni hotel ”Marmont” (slika desno).

SD

Rušenje ”Diokoma” 2004. godine

Josko Ponos/Cropix

Željko Kerum, Nevenka Bečić i Jure Šundov 2009. godine 

Mario Todoric/Cropix

Nevenka Bečić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/tko-je-tko-u-kerumovom-carstvu-i-kako-je-raslo-sto-su-ga-vise-udarali-bio-je-jaci-a-tajna-njegova-uspjeha-su-zene-1384798 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=689368887c9216645c6ce92af1e76e59eb9b1d60 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svi+Kerumovi+ljudi%3A+vi%C5%A1e+se+oslanja+na+ne%C4%87ake+nego+na+djecu+iz+prvog+braka%2C+a+svoju+%E2%80%98vojnikinju%E2%80%98+mr%C5%A1avo+je+nagradio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-je-tko-u-kerumovom-carstvu-i-kako-je-raslo-sto-su-ga-vise-udarali-bio-je-jaci-a-tajna-njegova-uspjeha-su-zene-1384798 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-je-tko-u-kerumovom-carstvu-i-kako-je-raslo-sto-su-ga-vise-udarali-bio-je-jaci-a-tajna-njegova-uspjeha-su-zene-1384798 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dinastija kerum (1) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Splitdinastija kerum (1)

Svi Kerumovi ljudi: više se oslanja na nećake nego na djecu iz prvog braka, a svoju ‘vojnikinju‘ mršavo je nagradio

Piše Tanja Gattin
29. travnja 2024. - 21:29

Oni koji poznaju Željka Keruma (63), koji je do 2012. bio jedan od najmoćnijih poduzetnika u Dalmaciji i od svibnja 2009. do lipnja 2013. godine gradonačelnik Splita, kažu da ima vlašku inteligenciju i da brzo misli. Ali i da mu nedostaje školskog znanja i iskustva u velikom sustavu, što nadoknađuje time što ima odličan osjećaj za ljude.

Oko sebe je, naime, okupio kvalitetan tim. Imao je najboljeg odvjetnika - Miroslava Šarića. Sestra Nevenka Bečić pokrivala mu je dućane trgovačkog lanca "Kerum". Kada je postao gradonačelnik Splita, zasjela je na čelo Gradskog vijeća, a kasnije je bila saborska zastupnica bratove Hrvatske građanske stranke i uvijek bila dobro pripremljena o temama o kojima je govorila u Saboru.

Uvelike je sagradila Kerumovo carstvo, a neki su mišlj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 01:01